Ultra Moderno

Na ulicama Londona najpopularnije su klasične “martinke”

S manje revija i prezentacija uživo, street style na Sedmici mode u Londonu ove godine izgleda malo drugačije. Ove sezone ljubiteljke mode držale su se svojih britanskih korijena što se tiče obuće, jer su se mnoge odlučile za kultne crne čizme Dr. Marten – popularne martinke, i druge iteracije klasičnih combat čizama. Nastale kao vojne čizme tokom Drugog svjetskog rata, stil “borbene čizme” poznat je po svojoj oštroj, grunge estetici.

Paul Gonzalez

Zbog ravnog đona, klasični stil je udoban pristup kada su u pitanju jesenje čizme. Zahvaljujući svom bezvremenskom izgledu možeš ih nositi nekoliko sezona.

Paul Gonzalez
Paul Gonzalez

Možda ne djeluje na prvu, ali ove su čizme izuzetno svestrane, jer se mogu kombinovati od ležernog do sređenijeg stila. Kako? Naravno, ova obuća nije za koktel zabave, ali “martinke” će zasigurno biti intrigantan kontrast sa mekom, ženstvenom odjećom.

Paul Gonzalez

Biciklističke kratke hlače u posljednje su vrijeme veoma popularne i pokazale su se kao svestrani odjevni predmet, pa ne čudi što se dobro kombinuju s borbenim čizmama.

Paul Gonzalez

 

 

Slični članci

Hailey Bieber preporučuje 7 odjevnih kombinacija

Ultra magazin

Ultra webshop predstavlja “10 veličanstvenih”, “Betty” i “Ramonu”

Ultra magazin

“Ledeni” makeup za oči koji slavi zimu i odlično izgleda

Ultra magazin