Uncategorized

Na reviji Versace dominirala je mokra kosa i crvene usne

Na sedmici mode u Milanu, Versace je oživio fantaziju podvodng svijeta predstavljajući kolekciju za proljeće 2021. godine. Opisana kao “utopijsko naselje na morskom dnu kojim je vladala Meduza”, revija je obojena plavom rasvjetom, a viđena je parada jarkih boja i odjeće prekrivene printovima sa morskim detaljima.

Versace

Govoreći o podvodnoj temi sezone – i to doslovno – bilo je to more natopljenih pramenova. Od Joan Smalls do Mice Arganaraz, mnogim je modelima kosa bila natopljena i zalizana duž lica, kao da su sad izronile iz vode.

Versace

Nastavljajući vodeće “principe osnaživanja, snage i ljepote” dizajnerke Donatelle Versace, istaknute su jarkocrvene usne.

Versace

Tu su odijela s velikim sakoima preko bikini gornjih dijelova i mini suknji, neonske mini haljine u printovima inspirisanim koralnim grebenima, pastelna kratka odijela i svjetlucavi grudnjaci u kombinaciji s laganim sarong suknjama.

Versace

“Htjela sam stvoriti nešto što će odvući pažnju od trenutne situacije…”, kaže Versace, “Za mene je to značilo sanjati o novom svijetu. Svijet stvoren od jarkih boja i fantastičnih stvorenja, i svijet u kojem svi možemo mirno koegzistirati. Ova kolekcija ima optimističnu dušu. Optimistična je, sanjiva, pozitivna … To je odjeća koja vam donosi radost.”

Versace

Sjajnom vlažnom kosom i kožom koja je zasjala do efekta svježe vode, prikazana je prava sirena-ljepotica.

Slični članci

5 poslovnih stilova za jesen

Ultra magazin

Facijalna masaža je novi trend u borbi protiv starenja kože

Ultra magazin

Jennifer Lopez govori o danima u karantinu, svojoj novoj kolekciji cipela i radu od kuće

Ultra magazin