• Home
  • Ultra Moderno
  • Na dodjeli The Fashion Awards 2019 brend Bottega Veneta osvojio najviše nagrada
Ultra Moderno

Na dodjeli The Fashion Awards 2019 brend Bottega Veneta osvojio najviše nagrada

Status modnog čuda koji je stekao kreator Daniel Lee potvrđen je na dodjeli The Fashion Awards 2019, pošto je brend Bottega Veneta osvojio glavne nagrade. Zvijezda Adut Akech blistala je uz nagradu za top modela godine, a pjevačica Rihanna je nastavila svjetsku dominaciju svojim brendom Fenty. 
Foto: David M. Benett

Do ljeta 2018. godine, Daniel Lee bilo je nepoznato ime i nepoznata industrija koja je radila iza kulisa, daleko od očiju javnosti. Danas, on je vodeći modni igrač, koji sarađuje sa italijanskim brendom Bottega Veneta, jednim od najluksuznijih modnih brendova današnjice. Njegov posljednji uspjeh je ne jedno, već četiri priznanja za koja je nominovan na The Fashion Awards 2019: dizajner modnih dodataka godine, dizajner ženske odjeće godine, brend godine i dizajner godine.

Foto: David M. Benett

„Moj posao je da Bottega Veneta brend zaista napravim moćnim dijelom modnog svijeta, jer ovo je brend koji ima veliko nasljeđe, te ga je teže prilagoditi onome što se danas smatra modernim, jer ima svoj prepoznatljiv karakter. Pokušaj da ovu kuću pretvorimo u modni brend je ogroman zadatak“, izjavio je Lee.

Promjena je bila tema koja se ticala i pobjednika kategorije Urban Luxe: Rihannina marka Fenty, koja je izazvala odlične reakcije i kritike kada je lansirana u maju. Ne samo da predstavlja prvi veliki brend koji je LVMH osnovao od nule, već je i prva modna kuća koju vodi jedna crnkinja.

Foto: Jeff Spicer/BFC

„Za mene lično, kao jednog imigranta koji se doselio u Ameriku, dugo je putovanje i veliko priznanje dolazak ovdje. I to je nešto što slavim i prihvatam“, rekla je Rihanna. Novi proizvodi su se pojavljivali na tržištu u razamcima od 6 do 8 sedmica, a svaki je pričao svoj dio priče. Najbolji dio je što svako može naći nešto za sebe u kolekciji. Kolekcija je raznolika, postoje sve veličine i cijene su prihvatljive na konkurentnom tržištu. „Zaista cijenim što je LVMX dovoljno fleksibilan i što mi dozvoljava da imam drugačiju perspektivu o tome kako želim da izgleda kolekcija“, rekla je poznata pjevačica.

Model godine Adut Akech koja je borac protiv rasizma, koji se još može osjetiti u pojedinim slojevima društva, svoju ličnu priču o uspjehu pretvorila je u parabolu za izjeglice. Južnosudansko-australijska ljepotica ove godine je bila na čak 7 naslovnica magazina Vogue i 5 septembarskih izdanja, a u isto vrijeme zavšava školu, jer je obećala majci da zbog karijere neće zapostaviti obrazovanje.

Foto: Darren Gerrish

Pruža podršku i talentovanim ženama iz svoje domovine koje nemaju same sredstva da uđu u modnu industriju. „Ne želim da budem poznata kako manekenka Adut, već kao neko ko je uspio da stvori pozitivan uticaj u svijetu. Čast mi je što me  koriste kao primjer drugačijeg i neobičnog izgleda, ali želim da se više priključim humanitarnim organizacijama koje mijenjaju živote ljudi“, objasnila je skromna Adut.

Među nagradama za specijalno priznanje, Naomi Campbell zvanično je proglašena modnom ikonom, Sarah Burton je imenovana industrijskim pionirom, Giorgio Armani je nagrađen za svoja izvanredna dostignuća, u večeri koja je sijala izvanrednošću i inovacijama, ali i odličnom energijom.

Foto: John Phillips/BFC

Fotografije s crvenog tepiha pogledaj ovdje.

Pogledaj cijelu listu dobitnika Fashion Awards za 2019. godinu:

Nagrada za pozitivne promjene: Potpisnice povelje iz modne industrije za klimatske akcije

Brend godine: Bottega Veneta

Posebna počast Karl Lagerfeldu

Urban Luxe: Fenty

Biznis lider: Remo Ruffini za Moncler

Modna ikona: Naomi Campbell

Dizajner modnih dodataka godine: Daniel Lee za Bottega Veneta

Isabella Blow nagrada za modnog kreatora: Sam McKnight

 Nagrada za modnog pionira godine: Sarah Butron za Alexander McQueen

Britanski dizajner muške odjeće godine: Kim Jones za Dior Men

Britanski dizajner ženske odjeće godine: Daniel Lee za Bottega Veneta

Model godine: Adut Akech

Dizajner godine: Daniel Lee za Bottega Veneta

Nagrada za izvanredno dostignuće: Giorgio Armani

 

Izvor: vogue.co.uk

Slični članci

Sve što trebaš znati o maderoterapiji

Ultra magazin

Modni trend 80-tih koji je popularan ovog ljeta

Ultra magazin

Kako savršeno našminkati oči, a da šminka ostane besprijekorna, tokom vrelih ljetnih dana?

Ultra magazin