• Home
  • Ultra Popularno
  • Muzičarka Ellie Goulding progovorila o okrutnosti muzičke industrije prema ženama
Ultra Popularno

Muzičarka Ellie Goulding progovorila o okrutnosti muzičke industrije prema ženama

Ellie Goulding, iskreno je progovorila kako se na početku karijere osjećala ranjivo i kao “seksualni objekat”. U razgovoru za The Guardian, muzičarka je rekla da je doživjela seksualno uznemiravanje od strane brojnih muzičkih producenata. „Prvi producent kojeg sam upoznala, želio je da spava sa mnom“, iskrena je Ellie Goulding.

Foto: HANNA LASSEN/GETTY IMAGES

Zvijezda je otkrila, kako muzička industrija može da bude okrutna prema ženama, a razni muzički producenti daju sebi svašta za pravo, često daju ružne komentare ili seksualno uznemiravaju muzičarke. “Moja čitava karijera je započela tako, što sam se često osjećala kao seksualni objekat i postala sam veoma ranjiva na tim sastancima ili snimanjima sa muzičkim producentima. Ta su iskustva, ostavila osjećaj da je seksualnost – ono što je jedna od mojih snaga. Zaista sam bila programirana u razmišljanju, da je seksualnost ustvari važna za uspjeh”.

Foto: GETTY IMAGES

Dok je svjetski pokret #MeToo, bacao svjetlo na zlostavljanja žena od strane moćnih muškaraca, Ellie Goulding se u početku bojala progovoriti i uključiti se u pokret #MeToo. “Bila sam pomalo uplašena, mislila sam da će me možda osuditi”.

Njen novi album “Brightest Blue” izlazi 17. jula.

Slični članci

Gwyneth Paltrow otkrila razlog razvoda od Chrisa Martina

Ultra magazin

Cameron Diaz pronašla mir nakon što je odustala od glume

Ultra magazin

Zvijezde bez šminke za vrijeme socijalne distance

Ultra magazin