• Home
  • Ultra Ukusno
  • Moraš probati ova neodoljiva “pink” domaća peciva za burgere!
Ultra Ukusno

Moraš probati ova neodoljiva “pink” domaća peciva za burgere!

Stižu ti gosti, a želiš da ih oduševiš nečim novim i neodoljivim. Vjeruj nam, ovo ne samo da će željeti da probaju, nego i da ih fotografišu za Instagram! Idealno rješenje je i za klince i rođendanske zabave. Mi uvijek predlažemo da burger bude od povrća ili tofu sira i sjemenki, ali izbor je na tebi. Ovog puta ipak pričamo o idelanim i maštovitim pecivima za burgere! Pa, da počnemo sa receptom!

Foto: Instagram/rainbownourishments

Sastojci:

  • 225 gr brašna
  • 130 ml biljnog mlijeka
  • 30 ml ulja
  • 2 kašičice kvasca
  • 1 kašika kokosovog šećera
  • 1 kašika cvekle u prahu
  • Prstohvat soli
  • Susam

Postupak:

Sve sastojke dodati u posudu i miješati dok se ne sjedine. Izvaditi tijesto i staviti ga na čistu površinu posutu brašnom. Mijesiti 5 minuta, ili dok ne postane mekano i elastično. Posudu premazati brašnom ili uljem i vratiti tijesto u posudu. Prekriti kuhinjskom krpom i ostaviti da nadođe minimalno 4 sata.

Kada se tijesto udvostručilo, izvaditi iz posude i podijeliti na 2 kuglice.

Svaku kuglu staviti na obloženu tepsiju, tako da glatka strana tijesta bude okrenuta prema gore. Posuti sjemenkama susama i prekriti kuhinjskom krpom. Ostaviti da odmaraju najmanje 10 minuta.

Zagrijati rernu na 180 stepeni. Peći minimalno 15 minuta. Peciva su gotova, kada dno zvuči šuplje na dodir. Ohladi ih na sobnoj temperaturi, prereži i uživaj!

Pecivo se može čuvati u hermetički zatvorenoj posudi 1 dan, u frižideru 3 dana ili u zamrzivaču do 1 mjesec.

Uživaj i prijatno!

Ostale recepte potraži na ultra ukusno.

 

Izvor: Instagram/rainbownourishments

Slični članci

Vegan čoko hljeb sa tikvicama!

Ultra magazin

Lazanje od punjenih paprika

Ultra magazin

Probaj ukusne jež kocke

Ultra magazin