Ultra Inspirativno

Momak spasio psa sa zabačenog ostrva i udomio ga

Pomoći drugom u nevolji je model ponašanja koji nikada neće izaći iz mode. To se ne odnosi samo na međuljudske veze, čemu je dokaz momak koji je spasio psa sa udaljenog ostrva i pružio mu utočište u svom domu.
Foto:Unsplash

Američki fotograf koji je bio na poslovnom zadatku u Thatch Caye rezortu u državi Belize, u jednoj od pauza između poslova našao se u neobičnoj situaciji. Dok je mirno vozio kajak i uživao na pučini, krajičkom oka vidio je psa kako maše repom. Odmah je shvatio koliko je pas izmoren i preplašen, što ga je navelo da instiktivno iskoči iz kajaka i pomogne psu. Pas, koji je kasnije dobio ime Winston, nalazio se na zabačenom ostrvu u maloj daščanoj kolibi i samo je čekao da se neko od ljudi napokon pojavi. Momak ga je umotao u komad ronilačkog odijela koji je našao u blizini i ubacio ga u svoj kajak.

Po povratku u rezort, stanovnici su se brzo uključili u akciju pomoći izmorenoj životinji. Polako su mu počeli donositi hranu i brinuti se o njemu. Fotograf koji ga je našao ubzo ga je odveo kod veterinara, gdje ga je morao ostaviti kako bi se njegov krzneni prijatelj oporavio i ozdravio. Amerikanac je u međuvremenu završio posao koji je imao i vratio se kući, ali nije htio zaboraviti svog novog prijatelja kojeg su smjestili u utočište za pse. Ostao je u kontaktu sa radnicima azilia i bio u toku sa Winstonovim napretkom. U nekoliko mjeseci se bolesni i neuhranjeni pas kojeg je vjetar mogao odnijeti, pretvorio u živahnog i razigranog ljubimca punog energije.

Nakon nekoliko mjeseci, pas je potpuno ozdravio i bio spreman za let koji će ga odvesti do njegovog spasioca u Ameriku. Fotograf je takođe krenuo na put iz Montane gdje živi, do Teksasa, kako bi pokupio svog novog kućnog ljubimca. Ni kraj januara, veliki minus i snijeg koji nije prestao padati nije ga spriječio da dođe na aerodrom po Winstona.

Ono čega se Amerikanac bojao je da, uprkos tome što je cijeli događaj na njega imao veliki uticaj, postoji mogućnost da ga se pas ipak ne sjeća. Poslije samo nekoliko minuta „upoznavanja“, pokazalo se da je njegov strah neosnovan. Winston se odlično uklopio sa njegova druga dva psa i ubrzo se navikao na snijeg koji je bio novina za njega.

Ova topla priča pokazuje da, ako dovoljno jako poželiš i potrudiš se, sve je moguće i ostvarivo. Amerikanac nije htio odustati od svog malog prijatelja i na kraju je ostvario svoj san, pružio mu dom i ljubav za cijeli život

 

Izvor: thedodo.com

Slični članci

7 roditeljskih grešaka koje uništavaju mentalnu snagu djece

Ultra magazin

25-minutni kućni trening sa vlastitom težinom

Ultra magazin

Preporuka za čitanje: “Moja omiljena supruga”

Ultra magazin