Ultra Inspirativno

Momačko veče: 5 savjeta za uspješnu organizaciju

IuteCredit
IuteCredit

Kada se približi dan izgovaranja konačnog DA, mnogo šta treba uraditi i obezbijediti ne bi li slavlje bilo uspješno, a naposljetku tinjajuće uzbuđenje čini čitavu pripremu venčanja i proslave ljepšom i posebnom, ali i kompleksnijom. Dok će budući mladenci razmišljati o prostoru, zvanicama i bendu, prijatelji mladoženje će se naročito radovati momačkoj večeri, kada će obilježiti prelazak njihovog druga u novu etapu života. Ukoliko se upravo raduješ takvom događaju, a naročito ako je na tebi da ga organizuješ, pročitaj nekoliko savjeta za nezaboravno momačko veče u tekstu koji slijedi.

Foto: unsplash

Idealan termin

U holivudskim filmovima ćemo imati često priliku da vidimo prikaz momačkih večeri, koje se održavaju dan uoči venčanja. Prvi i osnovni savjet je da ova ideja ostane na filmskom platnu, dok bi zapravo momačko veče trebalo da organizujete nekoliko ili nedjelju dana prije same svadbe. Ovakve proslave su uglavnom praćene omiljenim pićima i traju do duboko u noć, a željećete da izbjegnete da umor ili mamurluk, oduzmu od mladoženjinog raspoloženja i nastupa na dan njegovog venčanja.

IuteCredit
IuteCredit

Mjesto slavlja

Kada je u pitanju lokacija, najbolje bi bilo da pretpostavite kakav tip zabave bi mladoženja želio i u skladu sa tim odaberete, gdje ćete obilježavati njegovo momačko veče. Ovo ujedno zavisi i od budžeta i od načina na koji najradije kao prijatelji, volite da provodite vrijeme. Tako će neke momačke večeri podrazumijevati kućnu varijantu, uz omiljenu hranu, piće i na primjer video-igrice, dok će neke proslave da se održe u klubovima ili restoranima, a za one koji zaista vole da uzdignu zabavu na novi nivo, doći će u obzir i putovanje na neku zanimljivu destinaciju.

Foto: unsplash

Hrana i piće

Kada je hrana u pitanju, dostava gotovih jela je nesumnjivo najbolji izbor. Iako vjerovatno postoje izuzeci, u većini slučajeva budući mladoženja neće očekivati od svojih drugara, da peku kiflice za njegovo momačko veče. Ovo je ujedno i najsigurnija i najukusnija opcija, a za ovakve proslave najbolji izbor je koktel ketering, koji podrazumijeva takozvani finger-food. Izbor pića u najvećoj meri zavisi od ličnog ukusa slavljenika i ostalih zvanica, te obezbijedite ona pića koja najradije poručujete u izlasku. Uz to je uvijek dobro i načiniti neki zabavan obrt, uključivši šotove ili koktele, ali sve u zavisnosti od prilike i sklonosti u tom domenu.

Personalizovan poklon

Kada želite da iznenadite prijatelja lijepom proslavom povodom opraštanja od momačkih dana, razmislite o poklonu, koji ćete mu dati tom prilikom. Ovaj poklon ne mora biti grandiozan i skup, ali bi trebalo da ga dotakne na ličnom nivou, a nije zgoreg uključiti u njega i dozu humora. To može biti majica sa zanimljivim natpisom, te album sa fotografijama vaših ranijih momačkih provoda, zajedničkih odmora ili čak i djetinjstva, ukoliko vaše prijateljstvo datira od ranih dana. Možete odabrati neki namjenski kreiran poklon za buduće mladoženje ili odštampati na nekom konkretnom predmetu duhovite poruke na temu bračnog života.

Foto: unsplash

Izbor muzike

Ukoliko ste odlučili da ovo veče provedete u izlasku, rezervišite sto u onom klubu za koji znate da pušta muziku, koja odgovara muzičkom ukusu budućeg mladoženje. S druge strane, ukoliko je veče u potpunosti u vašoj režiji i obilježavate ga u privatnom stanu ili kući, napravite listu pesama uz koje ste se ranije kao društvo dobro provodili. Muzika može biti sasvim diskretn,a dok recimo igrate karte ili prosto evocirate uspomene uz dobro posluženje, a ukoliko poželite da zaigrate i zapjevate, imajte spremne dobro poznate pjesme, koje podižu raspoloženje.

Kada organizujete momačko veče, imajte na umu da je ovo poseban događaj za vašeg prijatelja, koji će uskoro otvoriti vrata jednog novog životnog razdoblja. Stoga se potrudite da mu priredite sjajan provod i date svoj doprinos, ne bi li u to razdoblje zakoračio s osmjehom.

Autor teksta za Ultra magazin: Velibor Živkov

Slični članci

Studija kaže da nas vrtlarenje čini srećnijima

Ultra magazin

20 pjesama koje moraš dodati na playlistu za trčanje

Ultra magazin

Nema prave ljubavi bez 3 esencijalna faktora

Ultra magazin