• Home
  • Ultra Moderno
  • Modni kreator Christian Siriano daje svoj doprinos u masovnoj proizvodnji zaštitinih maski za lice
Ultra Moderno

Modni kreator Christian Siriano daje svoj doprinos u masovnoj proizvodnji zaštitinih maski za lice

Poznati modni kreator nudi svoju pomoć i poziva ostale predstavnike modne industrije da se uključe u akciju izrade zaštitne opreme i maski za lice u borbi protiv korona virusa.

On se ponudio da pomogne, jer je činjenica da je sada svaki vid pomoći, u smislu izrade zaštitne opreme I maski, dobro došao. On se nada da će se uključiti i modna industrija tokom pandemije korona virusa. Velika zabrinutost vlada zbog nestašice zaštitne opreme. Bolnice širom svijeta imaju ozbiljan problem zbog nedostatka zaštitne opreme, uključujući maske za lice i rukavice. Modni creator Christian Siriano želi biti dio rješenja.

Foto: JP YIMGETTY IMAGES

Naime, on nudi pomoć u vidu svog prostora i timova, koji šiju i koji mogu pomoći. Timovi koji rade od kuće mogu odmah početi raditi prema pripremljenim uzorcima i rješenjima. “Vidim da su svijetu potrebne zaštitne maske i ja želim pomoći. Možemo vrlo jednostavno i lako napraviti zaštitne maske za lice”, poručuje Christian Siriano.

Pexels

Mnogi su veoma pozitivno komentarisali njegovu inicijativu da pomogne. Njegovi timovi već rade na proizvodnji zaštitnih maski za lice za medicinsko osoblje, ali i za socijalne radnike i druge ustanove i institucije koje pomažu ljudima.

“Trenutno radimo na logistici, organizaciji i modelima isporuke. Nadam se da ćemo moći isporučiti po hiljadu zaštitinih maski u samo nekoliko dana”.

SAD na primjer trenutno na zalihama ima 13 miliona respiratornih maski, ali Vlada procjenjuje da će u narednom periodu biti potrebno do milijardu maski, prenosi ABC. Već se sada zna da bolnice širom svijeta, imaju manjak zaštitne opreme.

Modni kreator Christian Siriano, želi motivisati i ohrabriti i ostale u modnoj industriji, da pomažu tokom pandemije korona virusa Covid -19.

“Ako svako od nas ima priliku raditi kod kuće, mislim da bi se svi zajedno mogli uklučiti i mnogo toga riješiti. Ne moraju to biti neke moderne maske ili estetski lijepe, mogu biti obične bijele maske i dovoljno je da su jednostavne za upotrebu i da nekom pomognu”.

 

Izvor: harpersbazaar.com

Slični članci

Novi trend koji je zavladao internetom

Ultra magazin

Razmišljaš o šiškama? Pronađi inspiraciju među poznatim ličnostima

Ultra magazin

Kako da napraviš najbolju masku za kosu od kokosovog ulja

Ultra magazin