Ultra Zanimljivo

Mladi mjesec u Ovnu dolazi 24. marta

Mladi mjesec u ovnu koji nam stiže 24. marta ima veoma izazovan uticaj, ukazuje na bolest, gubitak i tugu. Konjukcija mladog mjeseca i Chirona izlaže karmičke rane, a moguće je da donosi i bol od novih rana. Ovaj  mladi mjesec signalizira vrijeme straha, inhibicije i uzdržavanja. To se može očekivati s obzirom na restrikcije i paniku izazvanu pandemijom korona virusa. Prije svega, Chiron je iscjelitelj. Sa mudrošću i bezuslovnom ljubavi, uči kako da izlječite sebe i druge, saosjećanjem i empatijom.
Foto: Pexels
Značenje mladog mjeseca

Mladi mjesec predstavlja kraj jednog ciklusa i početak novog koji traje 28 dana. Sunce u konjukciji sa mjesecom daje osnažujući niz energije i inicijative. Ovo je odličan period za novi početak, okretanjem novog lista ili za početak novog projekta. Takođe, možete da preispitate stare navike, ponašanja i vjerovanja, dok tražite nove i inovativne načine za napredovanje.

Astrolgija mladog mjeseca u Martu 2020.

Mladi mjesec u Ovnu 24. marta, čini samo jedan od glavnih planetarnih aspekata. Međutim, mladi mjesec u sekstilu sa Saturnom ima blag, ali veoma pozitivan uticaj.

Jači uticaj dolazi od Chirona, Lilitha i mjesečevih čvorova. Ovaj trojac se ne koristi u tradicionalnoj astrologiji, ali mjesečevi čvorovi su veoma važni u Vedskoj ili Indijskoj astrologiji. Oni su povezani sa porodicom, prošlim životima i karmom. Chiron sve više koriste moderni astrolozi, a povezan je sa dubokim karmičkim ranama, ali takođe i sa iscjeljenjem i magijom. Lilith je ženska verzija Chirona.

Drugi važan uticaj na mladi mjesec 24. marta je zvijezda Deneb Kaitos. Ova zvijezda se ponaša kao kada Saturn ima loš dan, uzrokujući nesreću, inhibiciju i uzdržavanje.

astrologyzone.com
Ozbiljnost Saturna

Mladi mjesec u sekstilu sa Saturnom donosi strpljenje i upornost za borbu kroz ova veoma teška vremena. Daje nam ozbiljan i odgovoran stav i čini da se fokusiramo na praktične stvari. Ovaj mladi mjesec je dobar za završavanje ozbiljnih ili teških zadataka, traženje savjeta od profesionalaca ili starijih osoba, i za dijeljenje vaše mudrosti sa mlađim osobama.

Chiron – ranjavanje i iscjeljenje

Chiron predstavlja ranjavanje i iscjeljenje. To je duboka rana u vašoj duši i takođe sposobnost da isjelite sebe i ostale. Konjukcija mladog mjeseca i Chirona izlaže vaše najbolnije rane, kako fizičke tako i emotivne. Osjećaćete bol od rana, ali takođe i krivicu zbog bola koji ste nanijeli drugima. Chiron takođe može da manifestuje novu ranu kroz bolest, nesreću ili gubitak.

Povećana svijest o ovim ranama može da vas učini osjetljivijim na bol. Može da se desi da imate strah da se izrazite, ali je veoma važno da ne zakopate bol duboko u sebe. Povećana empatija i razumijevanje znači da će rane vama bliskih osoba imati dubok uticaj na vas.

Moguće je da će se pojavtiti rane iz djetinjstva povezane sa vašim roditeljima. Mogući su tuga, strah, odbacivanje, otuđenje ili viktimizacija. Možda ćete osjećati da ste oštećeni ili da vam je sudbina prilično okrutna. Ovo bi moglo da dovede do gubitka samopouzdanja, depresije i samosažaljenja.

Sa druge strane, možete da počnete da reagujete agresivno na vašu bol i da počnete da povrijeđujete sebe i druge. Ali mladi mjesec ovog marta je vrijeme za njegu i iscjeljenje.

Karma mjesečevih čvorova

Kvadrat mladog mjeseca sa čvorovima predstavlja karmičku raskrsnicu. Osjećaj rastrzanosti između vaše prošlosti i budućnosti, može da učini da se osjećate zbunjeno po pitanju budućnosti i neodlučni da krenete dalje.

Tendencija da zapnete u negativne emotivne obrasce može da dovede do napetosti u vezi, periode samo izolacije i brige  budućnosti. Takođe, možete da iskusite anksioznost, krivicu i strah dok se suočavate sa duboko zakopanim uspomenama i sa sopstvenim lošim navikama i predrasudama.

Ako želite da ostavite prošlost iza sebe to znači da ćete morati da se žrtvujete i da se riješite nečega što bi moglo da uzrokuje bol. Ali mladi mjesec znači da je vrijeme za novi početak. Moraćete da napravite teške izbore koji se tiču porodice, prijatelja i ostalih stvari za koje ste emotivno vezani.

Veze, vjerovanja i ponašanja koja su dobra za vas će ostati. Samo treba se riješiti onih stvari koje vas sprečavaju da ispunite vašu sudbinu. Neke osobe će vas podržavati dok će druge pokušati da vas spriječe, biće veoma jasno ko je ko.

Iako je moguće da ćete potražiti savjet ustvari sve što treba da uradite je da pogledate duboko u sebe kako bi pronašli odgovor. Dakle, pratite vašu intuiciju. Tokom ovog perioda od 4 sedmice, shvatićete mnoge istine koje će vas pokretati na vašem novom putu. Moguće su nove karmičke veze i te osobe će vam takođe pomoći da pronađete pravi put.

Mladi mjesec u martu 2020 – rezime

Ovo je izazovan mladi mjesec koji se čini prikladnim uzimajući u obzir dramatične okolnosti pandemije korona virusa. Fiksna zvijezda Deneb Kaitos u konjukciji sa mladim mjesecom je povezana sa bolešću, nesrećom, obaveznim promjenama, inhibicijama i obuzdavanjem.

Chiron sa ovim mladim mjesecom predstavlja bol i patnju zbog pandemije, kao i zbog dubokih rana u duši koje će isplivati na površinu.  Svi uticaji ukazuju na isto. Treba da očekujemo bolest, gubitak i tugu. Dakle, ovaj mladi mjesec je za zaštitu, njegu i iscjeljenje kako vas tako i vaših najmilijih. Ovaj mladi mjesec koji dolazi 24. marta traje 4 sedmice – do 22. aprila.

 

Izvor: astrologyking.com

Slični članci

Horoskop za vrijeme kućne izolacije – savjeti i preporuke astrologa

Ultra magazin

Porast porodičnog nasilja u doba korona virusa

Ultra magazin

Vodič za proljetno čišćenje doma

Ultra magazin