Ultra Zanimljivo

Mladi mjesec 28. oktobra, donosi šokantne promjene!

Čvrsto se vežite, jer će energija mladog mjeseca 28. oktobra, donijeti šokantne promjene! Mladi mjesec u Škorpiji donosi impulsivnu i nemirnu energiju.

Instagram/@kmr.artx

“Škorpija vlada osmom kućom astrologije – mjesto koje se tiče seksa, tajni, skandala, tuđeg novca, smrti i transformacija svih vrsta”, kaže za Bustle, astrologinja Leslie Hale. “Ovo će biti značajan mjesec u kolektivu i u našim ličnim životima, a energija će biti snažna tokom nekoliko narednih dana. Očekujte promjenu koja dolazi kao munja iz vedrog neba. Promjena može uticati na odnose, novac, prihod i bilo koje drugo područje. Za neke će biti uznemirujuće, a za druge električno.”

Slično tome, prema astrologu Jamieju Partridgeu na web stranici Astrology King, položaj Škorpije nasuprot Uranu za vrijeme mladog mjeseca u oktobru 2019. mogao bi uzrokovati da ljudi postanu nemirni i pokažu impulsivno i bezobrazno ponašanje. “Mladi mjesec nasuprot Uranu stvara spontane, nestabilne i haotične promjene. Ova visoko nabijena električna energija može izazvati anksioznost, nestrpljivost, naglost, impulsivnost i buntovnost”, objasnio je Partridge.

Partridge je takođe napomenuo da bi mladi mjesec mogao testirati vaše odnose. “Povećana potreba za ličnom slobodom i većom nezavisnošću mogla bi stvoriti distancu između partnera, pa čak i odvojenost. Sebičnost i egoizam neće pomoći stvarima, ali to je vrlo vjerovatno s mladom mjesecom nasuprot Uranu.”

Astrologinja Donna Page uporedila je ovaj mladi mjesec s vatrometom. Napomenula je da će pokrenuti kosmičku promjenu koja će uticati na svaki aspekt života na Zemlji. “Sunce i Mjesec su nasuprot Uranu u Biku, i tek smo počeli da osjećamo efekte kako će Uran u Biku donijeti promjene na planeti u našim novčanim sistemima, stambenom zbrinjavanju, zemljištu i poljoprivredi. Posljedični efekti ovih promjena počeće da se osjećaju od ovog mladog mjeseca”, napisala je Page.

Pored Škorpije i Urana koji se suočavaju sa problemima, Hale kaže da su u igri i drugi aspekti. “Mars u Vagi nalazi se u teškom kvadratu, stvarajući sukob sa Saturnom. Tranziti Mars-Saturn ukazuju na frustrirajuće ili ograničavajuće okolnosti i nemojte se iznenaditi, ako osjetite neku vrstu bijesa”, kaže Hale. “Posebno će međusobni odnosi osjetiti efekat ove energije i važno je znati osjećate li ljutnju ili frustraciju. Često je bolje sačekati nego eksplodirati i zatim sakupljati polomljene komade.”

Uz sve to Merkur kreće retrogradno 31. oktobra. “Zanimljivo je primijetiti da se Merkur okreće retrogradno, suprotstavljajući se Algolu, nepokretnoj zvijezdi koja se u astrologiji odnosi na “gubitak glave”. Arapska riječ za ovu zvijezdu znači “demon”, objašnjava Hale.

Čini se da bez obzira na koje područje života će uticati ove promjene, svi smo pozvani da se probudimo i sagledamo svijet iz nove pespektive.

Ovaj mladi mjesec traži da dozvolimo sebi da nastavimo sa umiranjem i rađanjem na ovaj način. Neprestano ispitujemo, stalno rastemo i dopuštamo da nas šokiraju i iznenade, jer su promjene gorivo za naš daljnji rast.

Dakle, ako vam se učini da posljednje dane oktobra živite u epizodi serije Black Mirror, niste sami. To je svemir.

Slični članci

Naučnici pozivaju vlade zemalja svijeta da limitiraju upotrebu mesa i mliječnih proizvoda

Ultra magazin

Poznate statue širom svijeta nose maske

Ultra magazin

Veganska ishrana može da pomogne u sprečavanju pandemija

Ultra magazin