Ultra Zanimljivo

Merkur je u Lavu spremi se da budeš u centru pažnje!

Svaki put kada pročitaš ili čuješ ime planete Merkur pomisliš da će se nešto loše desiti. To je normalno, već smo imali dva retrogradna Merkura ove godine! Međutim, ovaj put ne trebaš da se brineš, jer je završen period sjene nad Rakom i upravo je ušao u Lava. Drugim riječima – sve što slijedi je dobro!

Instagram/@skip_closer

Merkur, koji  je zadužen za komunikaciju i kontroliše naš um, dva mjeseca je bio u Raku dajući našim razgovorima mnogo puta nepotrebno dramatičan ton. Ništa se ne brini, jer ćeš od 05.08 do 19.08 imati dvije sedmice, u kojima ćeš doslovno biti centar pažnje bilo kog razgovora ili interakcije sa drugim ljudima.

Bićemo elokventni, zabavni, šarmantni i iznad svega uvijek ćemo govoriti istinu i ono što nam je na umu. Ali ne na impulsivan način i bez razmišljanja, kao što je bio slučaj dok je Merkur bio u Raku. Sada ćemo biti svjesni riječi koje izgovaramo i branićemo ih na veoma zreo i racionalan način.

Sada je pravi trenutak za diskusije o politici, društvenim nepravdama, pa čak i da razgovaraš sa šefom o povišici.

U ovom se vatrenom znaku, planeta komunikacije ponaša se brzo i hrabro, voli sve vrste iskrenih oblika komunikacije, pomažući nam da se osjećamo sretnije i da se ponašamo opuštenije. Tokom ovog kratkog vremena dobili smo priliku da izrazimo ono što čvrsto vjerujemo, bez straha da ćemo biti osuđeni. Kad je Merkur u vatrenom Lavu, kosmos nas gura da iskažemo svoje osjećaje sa strašću i harizmom.

10. avgust može ponuditi posebno snažan pritisak. Tog dana Merkur će biti u kvadratu sa buntovnim Uranom, koji je u Biku, “omogućavajući nam da stvari i odnose gledamo potpuno drugačije.”

Ubrzo nakon Merkurovog kvadrata sa Uranom, planeta komunikacije će formirati trigon sa ratničkim Marsom. Ovo je daleko najbolja sedmica ovog čitavog tranzita da budemo aktivni kada su u pitanju naši ideali i borba za društvene promjene.

Kada na našu komunikaciju utiču energični Mars i vatreni Lav, naše bi riječi mogle da nam pomognu da postanemo nezaustavljivi. U najgorem slučaju, komunikacija može biti previše dramatične prirode i naklonjena emocionalnim ispadima, a ne kreativnom izražavanju onoga što želimo, pa treba pripaziti.

Međutim, komunikacija tokom ovog tranzita često je pozitivna, optimistična i čak zaigrana.

Slični članci

“Pakao” na zemlji – najtoplija mjesta na svijetu

Ultra magazin

Odmaralište na Maldivima traži ‘bosonogog prodavača knjiga’ na šest mjeseci

Ultra magazin

7 savjeta za zdravlje i vitalnost tvog psa

Ultra magazin