• Home
  • Ultra Moderno
  • Meghan Markle održala je snažan govor o tome što zapravo znači podržati žene kroz modu
Ultra Moderno

Meghan Markle održala je snažan govor o tome što zapravo znači podržati žene kroz modu

Nije tajna da je Meghan Markle ikona stila, a zahvaljujući svojoj kolekciji poslovne odjeće, žene će dobiti priliku da ih stilizuje vojvotkinja od Sussexa.

Da, Meghanin porodiljski službeno je završen, a njen prvi zadatak je da pomogne u stilizovanju žena Velike Britanije za posao iz snova. Nakon nedavnog gostovanja kao urednica septembarskog broja britanskog Vogue-a, Meghan se udružila s nekoliko svojih prijatelja iz svijeta mode, uključujući Marks/Spencer, Jigsaw, John Lewis i Misha Nonoo, kako bi stvorila šik liniju i sofisticiranu poslovnu odjeću za žene u Velikoj Britaniji.

View this post on Instagram

Last month, The Duchess of Sussex surprised Smart Works clients during the capsule collection shoot in west London…Today, The Duchess, alongside @SmartWorksCharity – in partnership with @InsideJigsaw, @JohnLewisandPartners, @MarksandSpencer and @MishaNonoo – are incredibly proud to reveal to everyone, #TheSmartSet – a five piece capsule collection that will equip the Smart Works clients with the classic wardrobe pieces to help them feel confident as they mobilise back into the work space. • “Since moving to the UK, it has been deeply important to me to meet with communities and organisations on the ground doing meaningful work and to try to do whatever I can to help them amplify their impact. It was just last September that we launched the ‘Together’ cookbook with the women of the Hubb Kitchen in Grenfell. Today, a year later, I am excited to celebrate the launch of another initiative of women supporting women, and communities working together for the greater good. Thank you to the four brands who came together in supporting Smart Works on this special project – placing purpose over profit and community over competition. In convening several companies rather than one, we’ve demonstrated how we can work collectively to empower each other – another layer to this communal success story, that I am so proud to be a part of” – The Duchess of Sussex The collection – which features a shirt, trousers, blazer, dress and tote bag – will be on sale for two weeks starting today, with the objective of selling enough units to give Smart Works the essentials they need to help dress clients for the coming year! For every item bought during the sale of the collection, one will be donated to Smart Works, this 1:1 model allows customers to directly support the Smart Works women by playing a part in their success story – how they look and more importantly, how they feel. Photo © @JennyZarins

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Markle je pokrenula svoju kolekciju Smart Works i započela kampanju elokventnim, ličnim govorom o svojim naporima na kolekciji. Markle je govorila o tome šta znači podrška drugim ženama pretvaranjem humanitarnog rada u zajednicu.

“Kad pogledamo u naš ormar i odlučimo donirati neke stvari, ne bacimo u kutiju sve što nas više ne zanima”, rekla je Meghan. “To je humanitarni rad, kakav danas poznajemo. Imate u mislima zajednicu kada prolazite kroz vaš ormar i pomislite: “Ovo je blejzer koji sam nosila kad sam briljirala na prvom razgovoru za posao i dobila svoj posao iz snova. I to mi više ne treba, jer sam tu gdje želim biti. Ali ako mogu podijeliti taj blejzer i biti dio priče o uspjehu druge žene, onda je to zajednica.”

Foto: popsugar”Ovakav posao obavljam već duže vrijeme, a to što to mogu raditi ovdje u svom novom domu u Velikoj Britaniji puno mi znači. To je takođe posao koji ćemo, moj suprug i ja,  nastaviti raditi: zaista jaki projekti u zajednici. I to je nešto zbog čega smo uzbuđeni, a više o tome ćemo moći da podijelimo sljedeće godine kada pokrenemo našu fondaciju Sussex Royal 2020. godine,” zaključila je Markle.

Foto: popsugar„Kad uđeš u prostor Smart Works, srećeš se s odjećom i nizom torbi i obuće“, napisala je Meghan u britanskom Vogue-u. „Međutim, ponekad to mogu biti neusklađene veličine i boje, a ne uvijek pravi stilski odabir ili raspon veličina.“ Vojvotkinja od Sussexa, planira se boriti protiv ovog pitanja putem svoje kolekcije poslovne odjeće, u kojoj će biti predstavljene „klasičnije opcije za poslovne žene“.

Foto: standard

Svaki će se predmet prodavati „jedan za jedan“, što znači da će za svaki kupljeni odjevni predmet drugi biti poklonjen. Meghan je u januaru postala kraljevska zaštitnica Smart Works, dobrotvornog udruženja, koje je usmjereno na pomoć nezaposlenim ženama, koje se žele vratiti na posao, pružajući besplatnu odjeću i obuku za intervjue. Sistem „jedan za jedan“ podržaće Smart Works, pomažući ženama da vrate samopouzdanje i osiguraju posao koji zaslužuju.

Foto: townandcountrymag

Tokom posjete dobrotvornoj organizaciji početkom ove godine, Meghan je rekla „Nije samo poklanjanje odjeće, to je zapravo dio međusobnih priča o uspjehu žena.“

Bravo za to, Meghan!

 

Slični članci

Kravata kao neočekivani “must have” ženski modni detalj

Ultra magazin

Najzanimljivije street style kombinacije sa Milan Fashion Week-a

Ultra magazin

Gigi Hadid: Na početku karijere su mi rekli da ne izgledam kao foto model!

Ultra magazin