Ultra Popularno

Matthew McConaughey domaćin bingo večeri za starije osobe u izolaciji

Glumac Matthew McConaughey iskoristio je pauzu od snimanja filmova kako bi se posvetio bingu. Glumac je na svom Twitter profilu prošle sedmice objavio video u kojem poziva na jedinstvo tokom pandemije korona virusa protiv “neprijatelja koji ne poznaje rasu, pol ni granice”. Ovo jedinstvo se odrazilo na ozbiljnu bingo bitku čiji je domaćin bio glumac putem aplikacije Zoom, a to je uradio za starački dom “The Enclave” u gradu Round Rock u Američkoj državi Texas. 
Foto: Getty

Naime, stanovnici staračkog doma pitali su McConaugheya još u septembru da im se pridruži u redovnoj bingo večeri. Sa malim zakašnjenjem prihvatio je poziv, sada kada je u izolaciji, zajedno sa svojom majkom, suprugom i djecom.

Nakon što je bingo završen glumac je odgovarao na pitanja stanovnika doma, koja su se uglavom odnosila na njegovo porijeklo, omiljenu hranu i piće. “Konačno nam se ispunila želja”, rekla je Molly Davis Nedley, direktorica prodaje u staračkom domu. “Stanovnici su jednostavno bili oduševljeni što mogu da vide Matthewa i njegovu porodicu, i uživali su da slušaju šta on radi dok je u izolaciji. To im je dalo nadu i upravo je ono što im je trebalo kako bi im olakšali ove usamljene dane zdravstene krize.”

Slični članci

Camila Cabello otvoreno progovorila o svom mentalnom zdravlju

Ultra magazin

Ellie Goulding objavljuje novi dvostruki album!

Ultra magazin

Književnica J.K. Rowling objavljuje besplatnu knjigu bajki za djecu

Ultra magazin