Ultra Zanimljivo

Mars u Škorpiji omogućava da ostvarimo svoj puni potencijal

Proteklih nekoliko sedmica nije baš sve išlo kako treba. Retrogradni Merkur se kreće kroz mračnu i emotivnu Škorpiju, povezujući neke od vas sa starom ljubavi, uzrokuje drame i otkriva tajne za koje niko nije bio spreman. Da ne spominjemo nesporazume u komunikaciji, računar koji vas ne sluša ili slični problemi svojstveni retrogradnom Merkuru.

Play Team

Jeste li spremni da ovome dođe kraj? Vrijeme je da odahnete, jer se Merkur sprema krenuti direktno i to 20. novembra. Ovo će vam pomoći da se jasnije fokusirate i daće vam hrabrost da donosite veće odluke.

Međutim, od 18. novembra dobićete još više motivacije. Naime, Mars – planeta koja nam daje energiju i pokreće naše ambicije – ostavlja iza sebe kolebljivu i neodlučnu Vagu i ulazi u znak Škorpije, u kojem će boraviti do 03. januara 2020. Mars vlada Škorpijom, što ovo čini nevjerojatno moćnim periodom. Škorpija je strateški orijentisana, predana i strastvena, što će vam dati toliko energije da idete ka cilju.

U Škorpiji je Mars vođen i fokusiran na dobijanje onoga što želi. Pod ovim uticajem mi smo uporni, koncentrisani i snažni. Želja da iskusimo naše emocionalne dubine, kao i nagon da prodremo na površinu života kako bismo istražili dublje nivoe postojanja, je snažna.

Fascinirani smo onim što drugi imaju tendenciju da potiskuju, a vuče nas želja da iskusimo i razumijemo te stvari. Sada smo manje skloni izbjegavati važna pitanja. Na neki smo način privučeni krizom, jer krizu doživljavamo kao transformativnu i emotivno uzbudljivu. Radije bismo osjećali ekstremne emocije nego ništa, jer osrednjost ili “lakši put” smatramo nezadovoljavajućim.

Mars u Škorpiji nam omogućava da ostvarimo svoj puni potencijal, zato iskoristite naredni period najbolje što možete.

Slični članci

Da li psi ipak vide u boji?

Ultra magazin

Potraži ovaj horoskopski znak ako želiš ozbiljnu vezu

Ultra magazin

Japanski poljoprivrednik svojoj slijepoj supruzi posadio “more” mirisnog cvijeća

Ultra magazin