Ultra Zanimljivo

Mars u Biku nudi nam prijeko potrebnu priliku da usporimo

Nakon jedne paklene godine konačno je stigla promjena ritma koju svi želimo! Mars je u Ovnu od juna 2020. godine. Planeta akcije, motivacije i libida obično provodi samo nekoliko sedmica u jednom znaku, ali imali smo zadovoljstvo doživjeti retrogradni Mars prošle godine (uf!), što je značilo Mars je bio u Ovnu više od šest mjeseci. 06. januara Mars se napokon iselio iz Ovna i ušao u fiksni zemljani znak, Bik. Svi zemljani znakovi Bik, Djevica i Jarac napreduju, ali fiksni znakovi Lav, Škorpija i Vodolija možda će se trebati pripremiti za neravnu vožnju, dok se Mars 03. marta iz Bika ne preseli u Blizance.

Instagram/@marcozagara

Mars je vladajuća planeta Ovna – obojica su vatreni, optimistični i aktivni, tako da savršeno vibriraju, u dobru i zlu. Bik je, međutim, jedan od najmanje omiljenih znakova Marsa. Mars je u stalnom pokretu, izuzetno je motivisan i želi trenutne rezultate. Bik razumije da spor i stabilan pobjeđuje u trci i da je u redu raditi na duge staze. To je čudan spoj energija!

Uprkos ovim potencijalnim izazovima, ovo zapravo može biti produktivno vrijeme za pokretanje nečeg novog. Bik se neprestano bori da započne projekte ili veze, dok je Mars inicijator zodijaka. Zato postavite cilj. Veliki cilj – savršena veza, velika promocija, novi posao – i napravite plan.

Prigrlite Bika u sebi – dio vas koji je fokusiran, praktičan i marljiv – i iskoristite da napravite neku ozbiljnu čaroliju. Možda smatrate da odluke koje donosite u narednih nekoliko mjeseci zahtijevaju neko dodatno planiranje ili razmišljanje. To nije nužno loše, ali pazite da ne gubite dragocjeno vrijeme odgađanjem odluke. Postavite raspored, napravite liste obaveza i preduzmite korake potrebne za donošenje efikasnih izbora.

Instagram/@thinklumi

Mars će se na putu susretati sa svakom planetom, što znači da ćete imati kosmički zadatak usmjeriti svoje želje prema svim aspektima svog života. To će vam omogućiti da vidite koga i šta zaista volite.

Planeta akcije će se suočiti s Jupiterom i Saturnom, koji su obojica ušli u Vodoliju. Ovi položaji mogu donijeti frustracije, kašnjenja ili čak pretjerani napor. Za vrijeme ovih naleta tvrdoglavost može predstavljati problem, a i sami bismo mogli iskusiti bijes i frustraciju.

Mars će takođe biti u konjukciji s Uranom u Biku 20. januara: susret planete bijesa s planetom iznenađenja. Ovo može biti prilično nestabilan aspekt, a energija se može intenzivno manifestovati ako niste strpljivi, zato ne zaboravite da se fokusirate na brigu o sebi. Dajte si dovoljno vremena i prostora za pauzu, po potrebi.

Srećom, stvari počinju da se olakšavaju u februaru. Mars će oblikovati nježne aspekte s duhovnim Neptunom i transformišućim Plutonom, tražeći od nas da analiziramo neke teže lekcije iz januara. Biće prostora za rast iz onoga što iskusimo i šanse da prihvatimo iscjeljenje.

Mars u Biku nudi nam prijeko potrebnu priliku da usporimo. I iako ovaj tranzit može donijeti neke izazove, sljedećih nekoliko mjeseci možemo proći uspješno, sve dok se sjetimo biti strpljivi, ostati mirni i dopustiti si da si odvojimo vrijeme za sebe.

Tokom ovog ciklusa odlučni smo i tvrdoglavi. Mars u Biku može biti pasivan dok ga ne isprovociraju, a najjači je kad se opire ili brani! Za razliku od impulsivnog ciklusa Marsa u Ovnu, skloni smo svoje ciljeve slijediti strpljivo. Tražimo dugovječnost i dugoročno zadovoljstvo.

Slični članci

Donosimo 10 neodoljivih fotografija beba životinja

Ultra magazin

Prvi pun mjesec 2021. učiniće da se osjećamo ultra dramatično

Ultra magazin

4 horoskopska znaka koji imaju najviše harizmatičnosti

Ultra magazin