Ultra Ukusno

Ljetnje osvježenje: Ukusne kockice leda u duginim bojama

Bingo
Bingo

Pored toga što ćeš imati originalne i drugačije fotografije za Instagram, uživaćeš i u novom okusu rashladnog pića. Nastavi da čitaš, donosimo ti nekoliko prijedloga kako napraviti ove kockice od leda.

Foto: iStock

Sve što ti treba jeste kalup za led – pored kockica, danas postoje i oni u obliku srca, zvijezdica i mnogih drugih oblika, a sa sastojcima možeš improvizovati na osnovu onoga što trenutno imaš u kuhinji.

Sada su najaktuelnije one sa voćem, a tokom ljeta nema potrebe da u kockice dodaješ šečer ili umjetne arome, kada sve možemo naći u svježem obliku. Banane, jagode, borovnice, višnje, trešnje, dinje, ananas – voće po izboru nareži na sitne kriške i stavi u kalup. Možeš dodati i malo vode, kako bi se kalup ispunio do vrha, a možeš ostaviti i samo voće da se zaledi.

Foto: myfrugaladventures

Postoji i treći način pripreme – od odabranog voća trebaš napraviti voćni pire i zatim mu dodati malo tečnosti – naša preporuka je jogurt.

Za ljubitelje kafe, predlažemo da u omiljeni jutarnji napitak dodaju kockice od čiste kafe. Mljevenu kafu dodaj u kalup za led naveče pred odlazak u krevet, a ujutro zaleđene kockice prelij mlijekom, za savršeno razbuđivanje uz homemade caffe latte.

Foto: pinterest

U ljetnje napitke često dodajemo i začine, koje pićima daju posebnu notu. Iskoristi mentu, bosiljak ili neko drugo začinsko bilje za pravljenje pića po svom ukusu. Odabranu biljku stavi u kalup za led, dodaj vodu i ostavi u zamrzivaču tokom noći. Ujutro zaleđene kockice dodaj u bokal sa vodom i uživaj u piću sa ukusom.

Vizuelno najzanimljivije kockice, jesu one u različitim bojama. Iako im je priprema malo komplikovanija od prethodnih, kada vidimo konačan rezultat – uvijek zaključimo da se trud isplatio. Najlakši način da napravimo šarene kockice, jeste da u kalup postepeno dodajemo sokove različitih boja. Nakon što se jedan okus soka zaledi, preko dodajemo drugi sok druge boje. U zavisnosti od veličine kalupa, zavisi i broj boja koje ćemo vidjeti na ledu.

Foto: theviewfromgreatisland

Savjet: Kalup sa ledom ostavi minimalno tokom noći u zamrzivač. Dobijene kockice možeš dodati u vodu, mlijeko, koktel, pa i čaj ukoliko želiš da se brže ohladi. Piće će dobijati drugačiji okus, kako se led bude topio, a ti ćeš uživati u novom ljetnjem napitku.

Slični članci

Kremasta palenta sa umakom od gljiva

Ultra magazin

12 jednostavnih savjeta za kuhanje tjestenine

Ultra magazin

Ukusne cimet rolnice koje morate probati

Ultra magazin