Ultra Popularno

Lizzo ima najviše nominacija za nagradu Grammy

Lizzo ima najviše nominacija za nagradu Grammy, tačnije osam, uključujući sve četiri velike kategorije – snimka godine (Thruth hurts), album godine (Cuz I Love You Deluxe), pjesma godine (Thruth hurts) i najbolji novi izvođač.
Lizzo – New Press Image – Luke Gilford

U nizu tvitova s velikim slovima, Lizzo nije mogla obuzdati svoje uzbuđenje. “OVO JE BILA NEVJEROVATNA GODINA ZA MUZIKU I TOLIKO SAM ZAHVALNA ŠTO SAM UOPŠTE DIO TOGA”, napisala je pjevačica prije nego što je optimistično dodala: “SVI SMO POBJEDNICI.”

Ne samo da je prvi put nominovana, već je dobila više nominacija od bilo kojeg drugog umjetnika, ukupno osam – što jeposljednji put kao novi izvođač uspio Kanye West 2004.godine, prenosi Billboard.

Slijede, Billie Eilish i Lil Nas X, koji imaju po šest nominacija. Eilish je takođe nominovana u sve četiri velike kategorije – snimka godine (Bad Guy), album godine (When We All Fall Asleep, Where Do We Go?), pjesma godine (Bad Guy) i najbolji novi izvođač. Billie Eilish (17) ušla je u istoriju sa šest nominacija, što je čini najmlađom umjetnicom nominovanom za najbolje četiri kategorije.

Nakon što je proveo 19 sedmica na prvom mjestu, “Old Town Road” je donio Lil Nas X -u nominaciju za snimku godine, koji je prvi put nominovan za ukupno šest nagrada.

Ostale zapažene umjetnice su Ariana Grande, sa pet nominacija, koja je zaradila i svoju prvu nominaciju za album godine Thank U, Next i pet nominacija za H.E.R., koja je takođe nominovana u kategoriji album godine za I Used to Know Her.

62. dodjela nagrada Grammy biće održana 26. januara 2020. godine, a domaćin dodjele je, po drugi put, Alicia Keys.

Slični članci

Svjetski super model Gisele Bündchen svakodnevno vježba jogu sa kćerkicom

Ultra magazin

Tedeschi i Stanković u „one on one“ na Weekend Media Festivalu

Ultra magazin

Priyanka Chopra Jonas glumi u Matrixu 4

Ultra magazin