• Home
  • Ultra Popularno
  • “Living Room Concert” prikupio više 8 miliona dolara za borbu protiv korona virusa
Ultra Popularno

“Living Room Concert” prikupio više 8 miliona dolara za borbu protiv korona virusa

“Living Room Concert”  koji su organizovali FOX i iHeart Media prikupio je gotovo 8 miliona dolara, za borbu protiv korona virusa, i privukao je oko 8,7 miliona gledalaca.

“Koncert iz dnevne sobe” ponudio je jedinstven pogled na živote poznatih ličnosti koje su nastupale iz svojih domova poštujući smjernice o društvenoj distanci. Umjetnici među kojima su Alicia Keys, Backstreet Boys, Dave Grohl, Billie Eilish, Sam Smith, Camilla Cabello, Shawn Mendes, HER, Billie Joe Armstong, Demi Lovato, Tim McGraw i Mariah Carey koristili su samo iPhone i bilo koju opremu koju su imali pri ruci za emitovanje njihovog nastupa.

foxnews.com

Muzička legenda Elton John, bio je domaćin događaja. „Evo nas, svi zajedno smo kod kuće. Imate svoju porodicu i voljene ljude i ja takođe držim svoju blizu. Brinemo jedni o drugima, pazimo jedni na druge, činimo šta možemo tokom ove krize,” rekao je John. “Puno je tuge, neizvjesnosti i straha. Ali da vam kažem šta će nas držati zajedno. Sve dobrote koje se događaju u svijetu … svi ti doktori, medicinske sestre i naučnici na prvoj liniji. Oni su živi dokaz da većina superheroja ne nosi plašt.”

Alicia Keys, koja je sjedila za ljubičastim klavirom u svom domu, bez šminke i s rupom vidljivom na ramenu svoje ležerne majice, započela je nastup porukom “sjetite se koliko smo otporni”, a posvetila je izvođenje pjesme Rise up svim ljekarima i medicinskim radnicima.

Fox News

Producenti su očekivali da će nastup The Backstreet Boys biti teško izvesti, jer ne žive zajedno i praktikuju protokole za društveno distanciranje – ali su uspjeli izvesti veliki hit I want it that way i oduševiti sve svoje velike fanove.

Fox News

Dave Grohl posvetio je svoj performans „My Hero“ svima na prvoj liniji, svirajući crvenu gitaru iz svog kućnog studija, dok su Billie Eilish i njen brat Finneas nastupili u njihovom domu u Los Angelesu. “Ostanimo jaki zajedno”, rekla je Eilish prije nego što je izvela svoj hit “Bad Guy” uz pratnju brata na gitari.

„Šaljem ljubav svima onima koji su izgubili voljene ljude, ali i ljudima koji gube posao“, poručila je Lady Gaga. „Samo sam htjela da se javim, da vam poručim da budete ljubazni prema sebi i učinite sve što možete da očuvate svoje mentalno zdravlje. Društveno distanciranje nije lako, ali pokušajte razgovarati s prijateljima na daljinu, meditirajte kada možete, a u svakom slučaju, pokušajte biti pozitivni koliko god možete.”

Elton John je završio događaj iznenađenjem. „Lagao sam kad sam rekao da nemam klavir u kući, ali ove klavijature su od mog sina… Obično ne sviram klavijature poput ove, ali vidim da je to jedino što imam, i pomislio sam da bi bilo lijepo posvetiti ovu pjesmu svim nevjerovatnim herojima koje smo spomenuli, koji rade najbolje što mogu, kako bi učinili svijet boljim mjestom tokom ove grozne krize”, rekao je John prije nego što je otkrio stih Don’t Let the Sun Go Down on Me.

 

Izvor: foxnews.com

Slični članci

Camila Cabello otvoreno progovorila o svom mentalnom zdravlju

Ultra magazin

Ellie Goulding objavljuje novi dvostruki album!

Ultra magazin

Književnica J.K. Rowling objavljuje besplatnu knjigu bajki za djecu

Ultra magazin