Ultra Popularno

Lady Gaga prikupila 35 miliona dolara za borbu protiv korona virusa

Lady Gaga i organizacija Global Citizen prikupili su 35 miliona dolara za borbu protiv korona virusa i lansiraće specijalnu TV emisiju u kojoj će učestvovati Paul McCartney, Stevie Wonder i Billie Eilish. 
Instagram / @ladygaga
IuteCredit
IuteCredit

Pjevačica je rekla da je novac prikupljen za sedam dana i da je namijenjen Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji (WHO). Pop zvijezda i Global Citizen, takođe su najavili “One World: Together At Home,” televizijski program čiji je cilj borba protiv korona virusa, a koji će biti prikazan 18. aprila.

“Želimo da istaknemo ozbijnost ovog istorijskog, do sada  neviđenog kulturnog pokreta, i želimo da slavimo i ohrabrimo moć ljudskog duha,” rekla je pjevačica tokom konferencije za štampu.

TV program, koji će trajati nekoliko sati, takođe će se prikazivati uživo na platformama YouTube, Apple, Facebook, Instagram, Twitter i drugim,  a uključuje poznate ličosti kao što su Elton John, David Beckham, John Legend, Eddie Vedder, Kerry Washington, Chris Martin, Lizzo, J Balvin, Andrea Bocelli i Maluma. Idris Elba i njegova supruga, Sabrina Elba, koji su imali korona virus, takođe će se pojaviti u programu.

IuteCredit
IuteCredit

Lady Gaga je rekla da namjerava da prikupi još novca, ali da TV program neće služiti za dobrotvorne priloge. “Sklonite novčanike, sjedite i uživajte u programu kakav svi zaslužujete,” rekla je.

Stephen Colbert, Jimmy Fallon i Jimmy Kimmel biće voditelji “One World: Together At Home”, koji će između ostalog biti posvećen zdravstvenim radnicima koji su na prvoj liniji borbe protiv pandemije.

Za većinu ljudi, korona virus izaziva blage ili umjerene simptome, kao što su temperatura i kašalj koji prestaje nakon 2-3 sedmice. Za druge, posebno za starije osobe i osobe sa postojećim zdravstvenim problemima, može da izazove ozbiljne komplikacije, uključujući upalu pluća, pa čak i smrt.

Ostale zvijezde koje će učestvovati u programu su  Billy Joe Armstrong, Lang Lang, Kacey Musgraves, Alanis Morissette, Priyanka Chopra Jonas, Shah Rukh Khan, Keith Urban, Burna Boy i Finneas Eilish.

 

Izvor: pressherald.com

Slični članci

10 razloga zašto moraš doći na THE Weekend!

Ultra magazin

6. sezona serije Line of Duty, ekskluzivna premijera 20. septembra na Pickbox TV

Ultra magazin

Princ Harry i Meghan Markle na listi 100 najuticajnijih ljudi magazina Time

Ultra magazin