Ultra Popularno

Lady Gaga otvoreno o depresiji i ponovnom pronalasku sebe

Lady Gaga otkriva nove detalje o svojoj borbi s depresijom i izazovnom putu da ponovo zavoli sebe. U emotivnom intervjuu otvorila se o unutrašnjoj borbi s poistovjećivanjem sa svojim alter egom i gubitkom svoje prave ličnosti – Stefani Germanotta.

Youtube

“Moj najveći neprijatelj je ‘Lady Gaga’, to sam tad mislila. Moj najveći neprijatelj je ona”, prisjetila se mračnog perioda pjevačica velikih svjetskih hitova.

Zvijezda je na svom posljednjem albumu “Chromatica”, ponudila iskren pogled na mračno poglavlje u svom životu, što je uključivalo mentalne bolesti i oporavak od traume. “Na tom albumu nema nijedne pjesme koja nije istinita, niti jedne”, rekla je Lady Gaga.

Tako u pjesmi “911” spominje lijekove koje je morala piti u paničnim momentima koji su joj se znali ponavljati zbog težine koju sa sobom nosi ime “Lady Gaga”.

Na pitanje šta je “toliko mračno” u određenom vremenu na koje aludira n albumu “Chromatica”, Gaga je rekla da je postigla tačku u kojoj je potpuno odustala od sebe. “Mrzila sam biti poznata, mrzila sam biti zvijezda, osjećala sam se iscrpljeno i potrošeno”, rekla je. “Nije uvijek lako ako imate mentalnih problema pustiti druge ljude da to vide”, nastavila je Gaga.

Pjevačica hita “Stupid Love” je otkrila da je svakodnevno imala samoubilačke misli. “Zapravo, nisam shvatala zašto bih trebala živjeti, osim zbog toga da budem tu za svoju porodicu”, podijelila je. “To su bili stvarne i realni misli i osjećaji – zašto bih trebala živjeti?”

Instagram: ladygaga

Gaga je objasnila da joj je najveći okidač bilo bombardovanje u javnosti. Kada bi joj u samoposluzi neko prišao vrlo blizu, stavio joj telefon pred lice i počeo fotografisati, tada je dolazilo do paničnih napada i boli u cijelom tijelu. U tim momentima se osjećala kao predmet, a ne osoba.

Jedino što je znala, je da mora nastaviti stvarati muziku. “Kunem se svojom budućom nerođenom djecom, ne znam zašto, ali moram”, govorila je pjevačica. “Čak i kad sam željela da nisam živa, znala sam kako napisati pjesmu.”

Od izlaska  albuma “Chromatica”, Stefani je rekla da je pronašla način da ponovo voli sebe.

“Više ne mrzim Lady Gagu”, podijelila je. “Sad, kada  gledam klavir, pomislim –  moj klavir, moj klavir koji toliko volim. Moj klavir, kojii omogućava da govorim, moj klavir koji mi omogućava da stvaram poeziju.”

“Znala sam se probuditi ujutro i u momentu kada sam shvatala da sam “Lady Gaga”, postajala sam jako depresivna i tužna i nisam htjela biti ja” rekla je. “Osjećala sam se ugroženo stvarima koje je moja karijera unijela u moj život i tempom života.”

Dobitnica Grammyja bila je iskrena o tome kako se godinama fokusirala na svoju muziku, a ne na emocionalne i fizičke traume koje je pretrpjela nakon seksualnog napada na početku svoje karijere. I rekla je da se prije nego što je počela raditi na “Chromatici”, borila s PTSP-om i fibromialgijom.

“Provela sam mnogo vremena u nekakvom katatoničnom stanju, jednostavno ne želeći ništa učiniti”, rekla je Gaga. “A onda sam napokon polako počela stvarati muziku i kroz ploču pričati svoju priču.”

 

Slični članci

11 predivnih lokacija iz serije Emily in Paris

Ultra magazin

“Novo normalno” – Koncerti u zaštitinim balonima

Ultra magazin

Evo zašto je briljantna serija “Queen’s Gambit” jedna od najboljih Netflix serija

Ultra magazin