• Home
  • Ultra Popularno
  • Kultna nordijska kriminalistička serija „The Killing“ stiže na Pickbox NOW
Ultra Popularno

Kultna nordijska kriminalistička serija „The Killing“ stiže na Pickbox NOW

IuteCredit
IuteCredit

Najpoznatija danska dramska kriminalistička serija “Ubistvo (Forbrydelsen, engl. The Killing)” stiže na Pickbox NOW! Premijera prve sezone je 19. aprila, a druga i treća sezona kompletne će se moći gledati od 29. aprila.

Status kultne serije

IuteCredit
IuteCredit

“The Killing” se kao izvrsna nordijska serija ističe neočekivanim zapletima, interesantnim pričama koje se protežu čitavom sezonom i mračnom atmosferom. Osim toga, hvaljena je i zbog toga što daje jednaku važnost porodičnim pričama ubijenih žrtava i uticaju samog zločina u policijskim krugovima.

Najpoznatija danska serija stekla je internacionalnu popularnost te je osvojila brojne nagrade, uključujući nagradu BAFTA i međunarodnu nagradu Emmy. Fantastičan scenario, izazovno i primamljivo snimanje i savršena glumačka postava na čelu sa Sofie Gråbøl pomogla je ovoj nordijskoj seriji da stekne status kultne serije.

O čemu je riječ?

Foto: Tine Harden DR.

Radnja serije se dešava u Kopenhagenu i vrti se oko detektivke Sare Lund (Sofie Gråbøl). Svaka sezona prati nove kriminalističke slučajeve koji se događaju svakog dana, a svaka epizoda pokriva novu 24-satnu istragu.

Policijska istraga brutalnog ubistva  i silovanja mlade djevojke dugotrajna je i iscrpna. Detektivka Sarah Lund trebala je otići u Švedsku i započeti novi život sa svojim vjerenikom, ali nikako ne može taj slučaj ostaviti za sobom. Sarah je na čelu istrage i usko sarađuje sa svojom zamjenom, detektivom Janom Meyerom. Političar Troels Hartmann nalazi se usred kampanje za gradonačelnika kad ga novi dokazi povežu sa ubistvom. U periodu od 20 dana sve je više osumnjičenih, a priča kreće u neočekivanom smjeru.

Nakon što pogledaš prvu epizodu, željećeš da gledaš još, i još, i još! Fenomenalnu kultnu nordijsku seriju Ubistvo gledaj na Pickbox NOW od 19. aprila.

 

Slični članci

Najgledanije serije na streaming servisima u aprilu

Ultra magazin

Upoznaj novu generaciju porodice Targaryen

Ultra magazin

Za sve ljubitelje serije Dark, stiže još jedna poslastica!

Ultra magazin