Ultra Zanimljivo

Kućni ljubimci te oslobađaju od stresa i čine te zdravijim

Kućni ljubimci obogaćuju i unapređuju naš život. Vijekovima su životinje vjerni pratioci ljudima i pored ugodnog društva i neizmjerne ljubavi koju nam pružaju, kućni ljubimci nas oslobađaju od stresa i čine nas srećnijim i zdravijim. Naučno je dokazano da kućni ljubimci imaju nevjerojatan uticaj i na naše emotivno, mentalno i fizičko zdravlje i blagostanje.
Foto: unsplash

Stres i anksioznost u današnjem svijetu, dovode do različitih zdravstvenih, psiho-fizičkih problema. Maženje psa ili mačke, dokazano poboljšava raspoloženje i snižava razinu stresa. Takođe, posmatranje ribica kako plivaju u akvarijumu, djeluje opuštajuće i umirujuće. Kućni ljubimci nam nude bezuslovnu ljubav i pažnju i čine nas srećnijim.

Foto: unsplash

Takođe, naučno je dokazano da su ljudi koji imaju pse, zdraviji, jer češće izlaze u šetnju, šetaju sa svojim psom u prirodi, kreću se ii fizički su aktivni svaki dan, što itekako doprinosti unapređenju zdravlja i sreće. Takođe, psi su društvene životinje i htjeli li mi to ili ne, povezaće nas sa drugim ljudima, tako da psi utiču i na tvoj društveni život.

Foto: unsplash

Kućni ljubimci jačaju i tvoj imunitet, jer smo manje podležni alergijama, srećniji smo, manje smo pod stresom i imamo jači imunitet, ukoliko imamo kućnog ljubimca. Djeca koja su okružena kućnim ljubimcima, imaju jači imunitet i izrastaju u društveniju i odgovorniju osobu.

Foto: unsplash

Kućni ljubimci su odlični prijatelji djeci koja imaju autizam, jer poboljšavaju njihov emotivni i društveni razvoj i pomažu im da se lakše izražavaju i opuštaju. Kućni ljubimci, takođe djecu uče i odgovornosti, jer neko treba o njima brinuti, izvesti ih u šetnju, hraniti i održavati čistim i zdravim.

Foto: unsplash

Izvor: thesouthafrican.com

Slični članci

Savjeti za zdravu i blistavu kožu

Ultra magazin

Ovo su čarobne prednosti biotina za tvoj organizam…

Ultra magazin

Toksična okruženja čine ljude nezadovoljnim, a posao neuspješnim!

Ultra magazin