Ultra Zanimljivo

Kuća u kojoj je odrastao Harry Potter se može iznajmiti na Airbnb

Svi fanovi Harry Pottera imaju još jednu stavku za dodati na svoju TO-DO listu kada je u pitanju uživanje u magičnom serijalu o čarobnjaku. Kuća u kojoj je Harry Potter odrastao – dom u kojem je rođen i gdje je živio do smrti roditelja, sada je dostupan za iznajmljivanje na Airbnb-u.
Foto: hellomagazine

600 godina stara kuća, u stvarnosti poznata kao De Vere House, nalazi se u mjestu Lavnham u Engleskoj, a fanovima ovog serijala je poznata iz prvog dijela “Harry Potter i darovi smrti”. Vjeruje se da je kuća bila jedna od glavnih inspiracija autorki JK Rowling za događaje iz djetinjstva Harry Pottera i imaginarno mjesto Godric Hollow.

Vlasnici Ranzeta i njegova žena Jane su u kući iz 14. vijeka živjeli preko 20 godina. Danas se može iznajmiti za 142 dolara na noć, s tim što se može minimalno ostati 2 noći. Posjetioci mogu boraviti u jednoj od dvije spavaće sobe za goste u kući. Svaka soba ima svoje kupatilo, TV, Wi-Fi, kao i pristup privatnom dnevnom boravku sa kaminom i dvorištem. Gosti mogu uživati i u tradicionalnom engleskom doručku u trpezariji glavne kuće.

Foto: PA

A za najveće fanove kojima nije dovoljno provesti nekoliko noći u kući svog omiljenog čarobnjaka, postoji mogućnost kupovine cijelog De Vere imanja. Za to bi trebalo da izdvoje nešto preko 1,2 miliona američkih dolara.

Želiš li ti odsjesti u Potterovoj kući?

 

Izvor: comicbook.com

Slični članci

Merkur je u Lavu spremi se da budeš u centru pažnje!

Ultra magazin

Izbjegavaj ove greške ako pokušavaš da izgubiš kilograme

Ultra magazin

10 razloga zašto žena napušta muškarca kojeg voli

Ultra magazin