Ultra Ukusno

Krompir punjen gljivama i špinatom

Treba ti ideja za brzu i uskusnu večeru ili ručak? Obavezno probaj ovaj recept za pečeni krompir punjen sa gljivama i špinatom – garantujemo da ćeš se oduševiti!
Instagram/@twospoons.ca
Sastojci
  • 4 krompira
  • 1 kašika kokosovog ulja
  • 2 češnja bijelog luka (sitno nasjeckati)
  • 250 g šampinjona
  • prstohvat soli
  • 1 kašika putera od badema
  • 1 kašika balzamik sirćeta
  • 1 kašika svježeg soka od limuna
  • 2 svježnja baby špinata
Priprema

Ugrijati rernu na 215C. Viljuškom napraviti rupe oko svakog krompira. Zamotati svaki posebno u foliju i peći u rerni 40-50 minuta.

U tavu dodati kokosovo ulje, bijeli luk, nasjeckane šampinjone i prstohvat soli. Kuhati 5-10 minuta na srednjoj temperaturi.

Umutiti puter od badema, balzamik sirće i sok od limuna i preliti preko šampinjona. Nastaviti kuhati dok šampinjoni ne porumene, zatim ubaciti baby špinat i kuhati 2-3 minute. Krompir otvoriti na sredini i napuniti sa mješavinom špinata i gljiva.

Slični članci

Mediteranski burger, idealan za ljeto!

Ultra magazin

Jednostavan trik za neodoljivo sočne kokice!

Ultra magazin

Cocktail preporuka za ljeto: Osvježavajući Bellini

Ultra magazin