Ultra Kreativno

Kreativni veterinari napravili kolica kornjačici

Imamo divnu inspirativnu priču, koja će ti uljepšati dan. Dokaz da kreativnost i humanost, nema kraja. Bravo za kreativne veterinare, koji su pomogli ovoj hrabroj kornjačici koja se zove Pedro!
Foto: edition.cnn

Ovo je Pedro, hendikepirana kornjača, pacijent veterinarske bolnice u Baton Rougeu. Kada je Pedro usvojen, već mu je nedostajala, jedna zadnja noga.

Foto: edition.cnn

Nedavno je pobjegao na nekoliko mjeseci, a kada se vratio kući, izgubljena kornjača, nekako je uspjela izgubiti i drugu nogu.

Foto: edition.cnn

Njegovi vlasnici doveli su ga u ambulantu LSU škole veterinarske medicine, a veterinari su zaključili da je, osim što je neobjašnjivo sklon nesrećama, Pedro bio sasvim uredu i zdrav.

„Nije bilo ničeg medicinski pogrešnog sa njim“, izjavio je za CNN Ginger Guttner, menadžer za komunikacije LSU-ove škole veterinarske medicine. „Ali, naravno, nije imao zadnje noge, pa su naši veterinari morali brzo da nađu rješenje.“

Foto: edition.cnn

Našli su svoj odgovor, tamo gdje su riješene mnoge velike medicinske slagalice, u prodavnici igračaka. Zoološki stažista u bolnici, kupio je Lego komplet kockica za automobil.

Foto: edition.cnn

Invalidska kolica se čak mogu skinuti, tako da Pedro ostane čist. Da li on razumije koliko ovi divni ljudi brinu o njemu? Može li on osjetiti koliko je voljen?

Foto: edition.cnn

Guttner kaže da je takva genijalnost, Lego-bazirana, prilično uobičajena na terenu za spas životinja.

„Rekla bih da je većina specijalne opreme koju koristimo napravljena ili preoblikovana za specifičan slučaj.“

Foto: edition.cnn

Ona kaže da je tim iz LSU-a, izgradio malu fontanu da bi održao ribu živom, dok su izvodili endoskopiju.

„Naši pacijenti mogu biti dva grama ili jednu tonu teški, tako da često moramo gledati na stvari iz drugačije perspektive“, kaže ona.

Foto: edition.cnn

Sada se Pedro kreće mnogo brže od prosječne kornjače, a veterinari koji su mu pomogli sada imaju još jednu priču, „Nećete vjerovati šta smo danas radili na poslu”!

Pedro imaš sjajne kreativne drugare, uživaj u vožnji!

 

Izvor: edition.cnn.com

Slični članci

Predstavljene Barbie lutke bez kose i sa vitiligom, kako bi ukazali na ljepotu različitosti

Ultra magazin

Od napuštene fabrike cementa do doma iz bajke…

Ultra magazin

Personalizovane “Pepetuška” lutke osvajaju mnogobrojna srca

Ultra magazin