Ultra Popularno

“Kralj Richard” – istinita priča o Venus i Sereni Williams

Novi film studija Warner Bros. “Kralj Richard”, u režiji R.M. Greena, od danas će pretvoriti kino dvorane u teniski teren. Priča prati nevjerovatno putovanje Richarda Williamsa, neustrašivog oca koji je imao ključnu ulogu u odgoju dvije izuzetne teniserke koje su zauvijek promijenile istoriju tenisa. One su sestre Venus i Serena Williams.

Vođen jasnom vizijom budućnosti i koristeći nekonvencionalne metode, Richard ima plan kojim će Venus i Serenu Williams s ulica Camptona u Kaliforniji vinuti na svjetsku scenu kao legendarne ikone. Ovaj dirljiv film pokazuje moć porodice, istrajnost i nepokolebljivu vjeru kao sredstvo za postizanje nemogućeg i uticaja na cijeli svijet.

“Kralj Richard” neodoljiv je film koji mlade legende stavlja u sam fokus. Takođe prikazuje jasnu poruku o pokretačkoj energiji koja se stvara kada neko zaista vjeruje u nas.

film "kralj richard"

Film započinje svoj kinematografski život danas u Hrvatskoj, a već je pokupio pozitivne kritike:

„Nevjerovatna priča, tako dobro ispričana“ – Hollywood Reporter

„Kralj Richard je ljubav. Kralj Richard je porodica“ – Variety / Clayton Davis

„Sjajno, nevjerovatno uzbudljivo i moćno“ – Daily Mail / Baz Bamigboye

„Vrlo dirljiv porodični film. Will Smith u jednoj od svojih najboljih uloga– Empire Magazine / Alex Godfrey

„Tajno oružje filma je maestralna Aunjanue Ellis“ – IGN / Chris Tilly

film "kralj richard"

Glumačku ekipu filma predvodi dvostruko nominovan za nagradu Oscar Will Smith koji  igra glavnu ulogu Richarda Williamsa, sjajna Aunjanue Ellis igra majku djevojčica, koja je ujedno i stub cijele porodice, Saniyya Sidney je u ulozi Venus, a Demi Singleton u ulozi Serene. U ostalim ulogama su još i Tony Glodwyn, Jon Bernthal, Kevin Dunn i Craig Tate.

Režiju potpisuje Reinaldo Marcus Green, prema scenariju Zacha Baylina. Producenti su Tim White, Trevor White i Will Smith. Isha Price, Venus i Serena Williams, James Lassiter, Jada Pinkett Smith, Adam Merims, Lynn Harris, Allan Mandelbaum, Jon Mone i Peter Dodd su izvršni producenti filma.

Slični članci

Nova muzika ponedjeljkom!

Ultra magazin

Gledaj sa Monikom: Tragičnost lika kralja rock’n’rolla i Ostin Batler ostavljaju najjači utisak o filmu “Elvis”

Ultra magazin

Porodica Presley je oduševljena filmom “Elvis”

Ultra magazin