• Home
  • Ultra Moderno
  • Kozmetika Afrodita Q10 BOOST prati potrebe kože u najaktivnijoj dobi!
Ultra Moderno

Kozmetika Afrodita Q10 BOOST prati potrebe kože u najaktivnijoj dobi!

Kozmetika Afrodita predstavila je novu njegu za lice Q10 BOOST liniju, koja prati potrebe tvoje kože u najaktivnijem životnom dobu. Linija je bogata sa dva izvanredna antioksidansa: koži svojstven KOENZIM Q10 i VITAMIN E u enkapsuliranom obliku.

Foto Kozmetika Afrodita

Antioksidansi djelotvorno neutralizuju slobodne radikale, koji se smatraju jednim od glavnih uzroka preranog starenja ćelija kože. Radi se o štetnim molekulama, koje nastaju prvenstveno zbog UV-zraka, zagađenog vazduha, nezdravog životnog stila, koji uključuje pušenje, konzumiranje alkohola, stres, i nedostatak sna. Koža se od njih štiti prirodnim sebi svojstvenim antioksidansima, čija koncentracija s godinama sve više opada. Iz tog razloga je Q10 BOOST njega, bogata antioksidansima nezaobilazna!

Koenzim Q10 i Vitamin E, prirodno su prisutni u gotovo svakoj ljudskoj ćeliji. Najvažniji su lipofilni antioksidansi u koži, čija količina s godinama sve više opada. Kako je riječ o koži svojstvenim sastojcima, njihovim dodavanjem, jačamo potpuno prirodne zaštitne funkcije naše kože.

Koenzim Q10 pomaže koži u uravnotežavanju njenog prirodnog antioksidacijskog nivoa, pomaže u sprečavanju preranog starenja kože, izazvanog djelovanjem slobodnih radikala (usporava fotostarenje kože), te smanjuje dubinu bora.

VITAMIN E u enkapsuliranom obliku, djeluje izrazito antioksidativno i uspostavlja efikasnu anti-age zaštitu, štiti lipide i lipoproteine ćelijskih membrana od oksidacije i čuva njihovu sposobnost vezivanja vlage. Posredno djeluje i kao ovlaživač kože i poboljšava njenu elastičnost.

Crvene mili-kapsule, koje pri nanošenju masažom rastapamo, te ih tako aktiviramo neposredno prije apsorpcije u kožu, sastoje se od prirodnih polimera algina i alginata. Enkapsulirani oblik (mili-kapsule) osigurava optimalnu stabilnost vitamina (zaštita od oksidacije i degradacije) i njegovu još veću efikasnost.

Da li si znala?

Za postizanje najboljih rezultata odabranu kremu Q10 BOOST, utrljavamo masažom minut do dva – kako bismo rastopili i time aktivirali crvene mili-kapsule vitamina E i potaknuli mikrocirkulaciju kože.

VOLI SVOJU KOŽU, VOLI SVOJE GODINE I SA 35+

Q10 BOOST je idealna njega za sve vrste kože nakon 35. godine, jer stvara efikasnu zaštitu od starenja, izglađuje borice i bore i osigurava napetiju i mladenački blistavu kožu. Dostupna je u obliku Kreme za suhu i Kreme za normalnu, odnosno mješovitu kožu.

Foto Kozmetika Afrodita

Brzoupijajuća hidratantna formula sa koži svojstvenim koenzimom Q10, vitaminom E i glicerinom djeluje izuzetno antioksidativno i podmlađujuće, štiti kožu od preranog starenja zbog djelovanja slobodnih radikala, zaglađuje linije i bore i obezbjeđuje zategnutiju i mladenački blistavu kožu.

Q10 BOOST Krema za suhu kožu

Intenzivna hranjiva formula s koži svojstvenim koenzimom Q10, vitaminom E i šipkovim uljem neiscrpan je izvor antioksidansa i izuzetno vrijednih hranjivih tvari. Potiče obnovu ćelija kože, uspostavlja efikasnu anti-age zaštitu, djeluje s efektom korekcije bora i koži obezbjeđuje zdrav sjaj i mladenački izgled.

Naruči besplatne uzorke na: kozmetika-afrodita@tel.net.ba

Slični članci

Ultra webshop predstavlja “10 veličanstvenih”, “Betty” i “Ramonu”

Ultra magazin

“Ledeni” makeup za oči koji slavi zimu i odlično izgleda

Ultra magazin

BIGSEE nagrada za modni dizajn zasluženo otišla na adresu Milana Senića

Ultra magazin