Ultra Zanimljivo

Korisni savjeti kako da tvoj pas bude srećniji

Strpljenje, ljubav, jednostavne komande, trikovi i nekoliko pokreta, koji se pružaju s ljubavlju mogu promijeniti život tvog psa na bolje. Svi krzneni prijatelji zaslužuju živjeti srećan i lijep život. Danas imamo nekoliko zabavnih savjeta, kako doći do ovog cilja!
Foto: ferplast

Tokom prvih mjeseci života psa, skloni smo budno paziti na sve: nikada ga ne puštamo iz vida, pokušavamo ga maziti i ostati mu blizu koliko možemo i tako dalje. Kako vrijeme prolazi, skloni smo njihove potrebe uzimati malo manje ozbiljno. A to je pogrešno. Bez obzira na njegovu starosnu dob, pas treba svog vlasnika, kako bi bio srećan.

Foto: ferplast
Foto: ferplast

Ovako možemo poboljšati sreću kod naših pasa:

Igrajte se zajedno

Igranje je ključno za rast i razvoj psa. Aktivnosti igranja omogućavaju psu da oslobodi energiju, da se zabavi, da vježba svoje tijelo i um, da nauči komande – sveobuhvatni stimulans. Igra neprestano ubija dosadu i igranje s njihovim vlasnicima je efektan način jačanja njihovih veza i odnosa. Šta bi psa moglo učiniti srećnijim od igre s lopticom?

Foto: ferplast
Foto: ferplast

Promijeni njihovu ishranu

Čak je i psima povremeno potrebna promjena ishrane, kao i mi, imaju svoju omiljenu hranu kao i onu drugu, koju ne bi ni primirisali. Promjena vrste ili brenda njihove hrane, navođenje da isprobavaju nove okuse i eksperimentisanje sa novim ukusnim jelima, siguran je način da njihov život učiniš manje dosadnim.

Foto: ferplast
Foto: ferplast

Nauči ih novim trikovima

Učenje novih stvari, stvaranje novih iskustava, jedna je od najefikasnijih navika za razvijanje sopstvene kreativnosti i poboljšanje života na iznenađujući način. To se odnosi i na kućne ljubimce. Zato ih povedi sa sobom kad putuješ, uvijek razgovaraj s njima, uključi ih u svoje svakodnevne aktivnosti… Nekoliko jednostavnih stvari, koje mogu biti sjajne za njihovo raspoloženje i za njihov kvalitet života!

Foto: ferplast

Pokloni im svoju pažnju i ljubav

Šta može biti bolje od maženja? Primanje pažnje, bilo da govorimo o maženju, njezi ili posjeti veterinaru, uvijek je sjajno i dobro za tvog kućnog ljubimca: sve ove stvari doprinose sreći i zdravlju tvog psa.

Uživaj sa svojim ljubimcem i ne zaboravi, ljubav, njega, briga i igra!

 

Izvor: blog.ferplast.com

Slični članci

Poznate statue širom svijeta nose maske

Ultra magazin

Veganska ishrana može da pomogne u sprečavanju pandemija

Ultra magazin

Kako pozirati pred kamerom zna ovaj popularni psić

Ultra magazin