Ultra Inspirativno

Kompanija Avon uvijek uz žene u borbi protiv nasilja

25. novembar se obilježava kao Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama i tada počinje kampanja 16 dana aktivizma u borbi protiv nasilja. Kompanija Avon tradicionalno podržava borbu protiv nasilja nad ženama, a ove godine pod sloganom #SpeakOutListenUp poručuje svim ženama koje su bile ili su još uvijek žrtve nasilja da nisu same i da se ne boje progovoriti.

Partnerstvo Avona je globalno i sva lokalna podrška odgovor je na istraživanja koja pokazuju da je neki od oblika nasilja doživjela 1 od 3 žene, da 38% žena ne zna gdje potražiti pomoć i čak 60% ne vjeruje da će ih se shvatiti ozbiljno i da će dobiti stvarnu pomoć.

Avon i Avon Foundation for Women najavljuju $300.000 donacije i partnerstvo sa globalnom organizacijom World Association of Girl Guides and Girl Scouts (WAGGGS). Avon će sarađivati ​​sa WAGGGS-om kako bi osigurao da je što više žena i djevojčica sposobno prepoznati rodno uslovljeno nasilje i identifikovati načine za sigurno traženje pomoći. Partnerstvo ima za cilj podizati svijest o nasilju nad ženama i konkretnoj podršci širom svijeta, s potencijalom da dostigne preko 15 miliona žena i djevojaka koje predstavljaju Avon i WAGGGS.

Program je osmišljen kako bi se riješila tišina oko rodno uslovljenog nasilja, te potaknulo osnaživanje žena i djevojaka koje su izložene nasilju i zlostavljanju, da bezbrižno govore i da pristupe podršci koja im je potrebna. Tokom 16 dana aktivizma, cijeli će se Avon digitalni svijet obojiti u narandžasto, u znak podrške svim žrtvama nasilja.

Već duže od 130 godina Avon izražava napredne stavove o pitanjima važnim za žene, te je podržao i UN Women principe osnaživanja žena (WEPs), koji za cilj imaju podsticaj organizacija da kroz svoje poslovanje rade na jačanju ravnopravnosti polova. Principi jasno navode korake kroz koje organizacije mogu osnažiti žene i promovisati rodnu ravnopravnost na radnom mjestu, lokalnoj zajednici i svuda u svijetu, sa posebnim naglaskom na značaj uticaja korporacija.

Avon je kompanija kojoj je borba protiv nasilja u srži poslovanja, te svoj globalni glas želi iskoristi za rasvjetljavanje mnogih oblika nasilja, uznemiravanja i zlostavljanja koje doživljavaju žene i djevojke. Kroz dugi niz godina Avon je sakupio i donirao više od 65 miliona dolara u više od 70 zemalja svijeta.

Avon Bosna i Hercegovina ponosan je dio ove globalno važne borbe, sa više od 70.000 KM usmjerenih u podršku lokalne zajednice i osnaživanje žena, a sve uz pomoć redovne ponude proizvoda sa znakom beskonačnosti, čijom narudžbom kupci direktno doniraju novac u fond.

Pridruži se i ti borbi protiv nasilja nad ženama.

Slični članci

Svijet na dlanu Maje Orihan: “Kući se vraćam promijenjena svim što su oči vidjele, ruke dotakle, a srce osjetilo”

Ultra magazin

Znaš li šta je sretan novac?

Ultra magazin

4 skandinavske navike za zdraviji život

Ultra magazin