Ultra Moderno

Kompanija Avon slavi 135 godina

IuteCredit
IuteCredit

Avon svake sekunde proda 3 ruža za usne u svijetu. Više od 1 milijarde dolara Avon je donirao za ciljeve važne ženama: borbu protiv raka dojke i borbu protiv nasilja nad ženama. Povodom proslave 135 godina, Avon se obavezuje donirati 1,35 miliona dolara. Avon najavljuje lansiranje napredne Avon On mobilne aplikacije, koja digitalno podržava milione Avon članica u svijetu. Kao vodeći svjetski proizvođač mirisa i lider u inovaciji njege kože uz svojih više od 70% žena naučnica, Avon je spreman za nove vijekove ispred nas.

Foto: AVON

Slaveći 135 godina podržavanja žena i ljepote, kompanija Avon nastavlja svoje obećanje da će pomoći ženama otkriti svoju snagu i promijeniti svoj život na bolje. Pionir ljepote, najavljuje niz poboljšanja svog modela prodaje, uključujući nove funkcije za Avon On, digitalnu platformu koja članicama omogućava narudžbu putem interneta, te nove modele naknade i razvoja karijere. Izuzetnih 135. godina uspjeha žele i podijeliti s drugima, te se obavezuju na donaciju od 1,35 miliona dolara za dobrobit žena širom svijeta, povrh 1,1 milijarde dolara, koje su do sada prikupljali i donirali za podršku i borbu za ženama važne ciljeve.

Foto: AVON

Stvaranje beauty dama budućnosti

IuteCredit
IuteCredit

Kompanija Avon nastavlja prilagođavati svoj poslovni model, kako bi se razvijao u skladu s vremenom. Poboljšano korisničko iskustvo znači da se Avon Članovi Kluba sada mogu jednostavno povezivati, komunicirati, upravljati svojim narudžbama, pa čak i pristupati za njih posebno osmišljenim treninzima putem aplikacije. Poznata Avon brošura također je potpuno digitalna i pruža širok raspon brzih jednostavnih rješenja, pri naručivanju.

Kako bi potaknula samostalnost i uspjeh žena, kompanija Avon takođe obnavlja modele razvoja karijere. Uvijek imajući na umu prvu i najvažniju kariku u svom poslovanju, Avon Članove Kluba, novi model pruža prilagođeniji pristup, kako bi se zadovoljile njihove potrebe – bilo da su potpuno novi u u i zahtijevaju veću podršku, ili su to članovi koji su dugo vremena tu i žele rasti i razvijati sa kompanijom ili su Avon lideri, koji žele inspirisati svoj tim.

Foto: AVON

Stvaranje boljeg svijeta za žene

Kako bi obilježila svoju 135-godišnju prekretnicu, kompanija Avon će dodijeliti 1,35 miliona dolara bespovratnih sredstava za projekte, koji ostvaruju misiju brenda da stvore bolji svijet za žene, koji je bolji svijet za sve. Time se proširuje Avonovo postojeće obećanje kojim se za svaku podijeljenu priču u kampanji Moja priča je važna #MyStoryMatters donira 1 dolar. Avon i Avonova Fondacija za žene do danas su donirali preko 1,1 milijardu dolara za ciljeve, koji su najvažniji za žene, poput nasilja nad ženama i podizanja svijesti o raku dojke. I Avon u Bosni i Hercegovini dio je te brojke, sa svojih više od 500 000 KM doniranih lokalnoj zajednici.

Foto: AVON

Avon kultni posteri dobivaju moderan izgled

Za dodatno kreativno obilježavanje svoje bogate 135-godišnje povijesti, Avon je angažovao britansku ilustratoricu Bett Norris da prikaže niz kultnih plakata različitih trenutaka i ljudi koji su utjelovili i izgradili ovu kompaniju, tokom godina njenog postojanja. Koristeći istorijske reklame iz bogate Avon arhive, Bett je vizualima dala moderan zaokret, preispitavši protagoniste i proizvode kroz objektiv 2021. godine.

A tek počinju…

Kao pionir u demokratizaciji ljepote s inovativnim, visokokvalitetnim i cjenovno pristupačnim proizvodima uz lični pristup direktne prodaje, Avon nastavlja svoju uspješnu priču. Avon International u 2021. godini bilježi snažan rast neto prihoda čime raste i tržišni udio u ključnim kategorijama i zemljama. U konstantnom rastu nakon početka pandemije, razvijaju i svoje vodeće linije, te stvaraju nove inovativne proizvode visoke kvalitete kao što su ANEW Protinol Power Serum, Power Stay Lip Stain and Far Away Beyond.

Foto: AVON

Angela Cretu, CEO Avona, kaže: “Od 1886. gdoine, donosimo drugačiju ljepotu. Od jedne poslovne žene, prve Avon članice do pet miliona članica koje rade, uče i žive samostalnost na svoj način i pod svojim uslovima. Ipak, tek smo započeli i nastavljamo s borbom za žene i sljedećih 135 pa i više godina. Ulaskom u digitalno doba, predani smo tome da zajedno sa svojim ljudima činimo dobro i stvaramo bolji svijet, te potičemo sve naše članice i zaposlene, kako već uspješne tako i nove, da stvaraju s nama.”

Slavljenje 135 godina razvoja i ostvarenja

Tokom 135 godina postojanja, Avon nam donosi mnoga ostvarenja:

  • Avon proizvodi osvojili su više od 300 nagrada u samo posljednje tri godine
  • Svake se sekunde u svijetu kupi 3 Avon ruža za usne
  • Avon proda 7 bočica mirisa svake sekunde u svijetu – više nego bilo koji drugi brend
  • 70% Avonovih naučnica u istraživačkom lanboratoriju u Suffern, New York su žene
  • Zajedno sa svojim korisnicama i članicama, Avon je donirao više od milijardu dolara za ženama važne cijleve
  • U posljednjoj deceniji je Avon svake godine donirao 10 miliona dolara za humanitarne borbe
  • Avon je omogućio više od 4 miliona pregleda grudi i pomogao 14 miliona žena u borbi protiv nasilja
  • Brend ljepote omogućio je $9.3 miliona dolara vrijednosti edukativnih stipendija
Foto: AVON

Avon kontinuirano donosi inovacije, stvara nove poslovne prilike za nadolazeće generacije, progovara o temama važnim za očuvanje okoliša  i donira novčana sredstva za borbu protiv raka dojke i nasilja nad ženama. A tek su počeli… nastavljaju u sljedećih 135 godina!
Narudžbom proizvoda u Avonu i ti se zalažeš za stvaranje boljeg svijeta za žene, koji je i bolji svijet za sve. #avon135 #WatchMeNow

Foto: AVON

O kompaniji Avon:

Avon se već 135 godina, bavi ljepotom na drugačiji način. Avon je kompanija koja spaja ljude, koristeći snagu ljepote kako bi transformisao život žena na bolje. Milioni nezavisnih Avon Članova Kluba širom svijeta, prodaju poznate brendove putem svojih društvenih mreža/kanala, gradeći sopstveni beauty biznis u kojem slobodno raspolažu svojim radnim vremenom. Avon se zalaže za rodnu ravnopravnost, osluškuje potrebe žena, glasno govori o problemima i podstiče pozitivne promjene. Preko Avona i Avon fondacije donirano je više 1,1 milijarde dolara, sa fokusom na borbu protiv nasilja nad ženama i raka dojke. Dio je grupe Natura & Co. Saznajte više na www.avonworldwide.com

Slični članci

Maske za njegu lica koje možeš napraviti kod kuće

Ultra magazin

5 načina kako da tvoje oči izgledaju veće

Ultra magazin

5 “modnih” horoskopskih znakova sa istančanim osjećajem za estetiku, stil oblačenja i modu

Ultra magazin