Ultra Inspirativno

Kolumna: Pjesme koje su mi pomogle u najtežim trenucima

Muzika liječi, pogađa, tješi, boli, iscjeljuje. Zavisi od faze života u kojoj se nalazimo. Isto tako, riječi i programi za rad na sebi, koje drži Bojana Blažević, znaju biti lijek za dušu, ukoliko ih prihvatiš na pravi način. Zato nas je zainteresovala muzika koja je njoj bila saputnik u različitim životnim situacijama, te njen pogled na predivne pjesme, koje ti donosimo u nastavku. 

Instagram: mila.blazevic

Prvo bol, onda uspon. Ili first pain, than the rising – kako reče Glenon Doyle Melton, autorka bestelera “Love Warrior”.

U vremenima kada je u mom životu prioritet bio njegovanje rana i ožiljaka na srcu, muzika je kreirala posebne trenutke u kojima sam najčešće sama zavijala svoje rane.

Ovo su neke od pjesama koje su bile uz mene.

Aint Got No, I got Life, by Nina Simone

Posudila sam je od Madone. U ključnom trenutku, govorila je o tome kako joj je ta pjesma pomogla da ostane ono što jeste i dok to drugi nisu prihvatali. Sinhronicitet je učinio svoje i meni je pomogla da ostanem ono što jesam onda kada sam se kupala u osjećaju usamljenosti.

Hypnosis, by Damien Rice

Ova božanstvena pjesma je jedan od mnogih poklona koje sam primila poznavajući Effie, Dutch djevojku koja je ostavila trag u srcima mnogih ljudi u BiH koji su je upoznali.

Bila sam blagoslovljena da se Effie pojavi na vratima mog joga studija u mjesecu u kojem sam izdavala svoju prvu knjigu. Tada je počelo naše prijateljstvo i od tada bogatija sam za dokaz da postoje Anđeli i bezuslovna ljubav u ljudskom biću. Ne preuveličavam i ne idealizujem, Effie je opis ljubavi jednako kao i ova pjesma, to bio potvrdila svaka osoba koja je poznaje.

Queen, by Jessie J

Ova pjesma me pronašla nešto skorije, u 2018. godini, godini u kojoj sam zavoljela svoju kožu i svoje tijelo i počela da razumijem materijalnu stranu ovog svijeta i razliku između trajnog i prolaznog. Love you body, love your skin…

Human, by Killers

Are we human, or are we dancer? Jednostavno, ta rečenica me nasmije u kakvog god raspoloženju se (s)nalazim. Ples je smjeh za dušu, vjerovatno to prepoznam i osjetim kada čujem ovu pjesmu.

Pleši češće nego što spremaš kuću ili ideš na kafu. Nove navike stvaraju čuda!

Sounds of home, by Sam Joseph

Naziv je cijelog albuma koji obuhvata sedam muzičkih numera, po jedna za svaku energetsku čakru. Napravi sebi savršenu kupku i pusti ovaj album, obećavam predivno putovanje u sebe.

Autorka: Bojana Blažević

Tekst preuzet sa: bojanablazevic.com

Slični članci

Zašto hodanje? Zato što vježbanje ne mora da bude komplikovano!

Ultra magazin

Znaš li šta je esencijalno za sve preduzetnike?

Ultra magazin

7 savjeta za stvaranje dublje veze sa partnerom/partnerkom

Ultra magazin