Ultra Moderno

Koji oblik nokta je idealan za tvoje prste?

IuteCredit
IuteCredit

Imena oblika noktiju nisu komplikovana – kvadrat, badem, špic, balerina – ali izbor pravog oblika može biti. Od najprirodnijih ovalnih do stiletto noktiju, promjena oblika može promijeniti cjelokupan izgled ruke. Manikura danas dozvoljava igranje i eksperimentisanje, a mi ti donosimo najbolji izbor u odnosu na oblik prstiju.  

Ovalni/okrugli

Instagram/oliveandjune

 

IuteCredit
IuteCredit

Ovalni oblik noktiju namjenjen je svima koji žele izdužiti prste. Uz njega, prsti izgledaju uže i elegantnije. Preporučuje se svima sa kraćim prstima i širom nokatnom pločom. Da bi dodatno izdužila prst, odluči se za neutralne i pastelne nijanse, poput bež ili boje kože.

Badem

Instagram/opi

Badem oblik je proglašen najženstvenijim oblikom nokta i bez obzira na izgled prsta i nokatne ploče, dobar je izbor. Prema vrhu se lagano sužava, ali ne ide u špic. Do prije nekoliko godina je bio najčešći oblik nokta, a gotovo sve mame/bake su nosile baš ovaj oblik nokta.

Stiletto

Instagram/henriettenails

 

Postoje različite verzije stiletto noktiju – od onih ekstravagantnih kod kojih nam se čini da sa rukama ne možemo ništa raditi, do decentnijih primjera koji izgledaju moćno i ženstveno. Stiletto nokti su zašiljeni, uglavnom dugački, tako da nije idealan izbor za nokte sa širokim bazičnim dijelom. Stiletto nokti su i dalje veoma popularni, a najčešće ga biraju žene koje žele upečatljive nokte sa kojima će moći eskperimentisati.

Balerina

Instagram/opi

Ovaj oblik noktiju dobio je ime po baletskim cipelicama – jer podsjećaju na ovaj elegantni komad obuće. Riječ je o hibridu ovalnog i špicastog oblika, jer u donjem dijelu imaju ovalnu strukturu, dok im je vrh lagano zašiljen. Prste čine gracioznim i izduženijim, a najljepše izgledaju u pastelnim i nježnim ružičastim tonovima.

Kvadrat

Instagram/emmaheartssnails

Kvadratni oblik noktiju najpopularniji je među muškarcima, a zbog njegove funkcionalnosti često ga biraju i žene. Ovo je oblik koji je najlakše napraviti bez odlaska na manikir, a prsitma daje urednost i čistoću. Bolje izgledaju na dugim i tankim prstima, a nedostatak im je što ošti rubovi mogu brže pucati.

Slični članci

Narandžasti makeup Gigi Hadid je prava ljetna inspiracija

Ultra magazin

Kako izabrati kupaći kostim u skladu sa svojom figurom?

Ultra magazin

Nicolas Ghesquière još jednom pokazao ljubav prema arhitekturi na reviji Luis Vuitton

Ultra magazin