Ultra Ukusno

Koja je tvoja prva asocijacija na prirodu?

Koje su tvoje prve asocijacije na prirodu? Kada mi pomislimo na prirodu, u glavi nam se odmah stvori mirna i opuštajuća šuma, njeno visoko drveće i bogate krošnje, raskošni mirisi, svježina. A kada pomislimo na šumu, ne možemo, a ne spomenuti topli i mirisni čaj od šumskog voća, koji svojim mirisom i okusom okrepljuje od prvog gutljaja.

Pitaš se zašto spominjemo prirodu? Zato što je sada pravo vrijeme za vraćanje u formu i skidanje viška kilograma, koje smo nakupili tokom praznika. A najbolji način da počnemo sa fizičkom aktivnošću, jesu šetnja i boravak u prirodi.

U početku to mogu biti kratke šetnje u obližnjoj šumi i parku, nakon kojih ćeš se ugrijati ovim voćnim Naturavita čajem, čiji miris momentalno vraća u djetinjstvo.

Bez puno priče, što je i glavni slogan našeg omiljenog čaja, tokom još uvijek hladnih februarskih dana, počni lagano sa pripremama za toplije dane, kako ne bi u 5 do 12 nastao problem.

Kada stvoriš rutinu, uključi i trčanje nekoliko puta sedmično, jer oslobađajući osjećaj koji donosi ova atletska disciplina se može porediti sa malo čim. Možda jedino sa toplim napitkom, nakon napornog radnog dana.

Bogatstvo ukusne mješavine šumskih plodova i raznog bilja sa vitaminom C, pomaže pri svakom oporavku organizma, zbog čega se čaj preporučuje nakon bilo koje fizičke aktivnosti.

Pored toga, mir i harmonija koje donosi lagano ispijanje čaja pozitivno utiče i na mentalno zdravlje. Stvori rutinu u kojoj ćeš svakodnevno uživati i koja će ti dati energiju za izazove, koje donosi novi dan.

Bilo bi idealno počinjati dan uz fizičku aktivnost i nekoliko minuta, kada ćeš u miru ispijati čaj, ali ukoliko je to nemoguće u tvom slučaju – ista rutina pred spavanje nije ništa manje efikasna.

U svakom slučaju, vrijeme je da sebi posvetiš dovoljno vremena za fizički i mentalni odmor, a šetnja/trčanje + čaj su naš recept, koji isprobano „radi“.

Jer, jedino u tom slučaju zaslužuješ zlatnu medalju za odnos prema svom zdravlju. Baš kao što su Naturavita čajevi od narandže, cimeta i kurkume, odnosno đumbira i limuna, zaslužili i osvojili Superior Taste Award medalje, koje International Taste Institute, svake godine dodjeljuje najboljim prehrambenim proizvodima u svijetu.

Slični članci

Zaviri u svijet hladno cijeđenih zdravih ulja “Elan”

Ultra magazin

3 smutija za bolji imunitet

Ultra magazin

Jednostavne za pripremu i preukusne zebra-palačinke

Ultra magazin