Ultra Popularno

Koja je tajna zdravog izgleda Shakire?

Na nedavnom nastupu na Super Bowl-u, Shakira nas je sve ostavila bez daha svojim nastupom i činjenicom da se nalazi u top formi. Tajna leži u redovnom vježbanju, jer čak i kada se ne priprema za izazovne nastupe, pjevačica naporno vježba, kako bi ostala u formi i generalno živi zdrav život. Njena fitness rutina se već godinama sastoji od praćenja jednostavne strukture, a Ultra ti detajno opisuje rutinu zahvaljujući kojoj je u nevjerovatnoj formi.
Foto: NOAM GALAIGETTY IMAGES
Ona vježba 6 puta sedmično

Njena fitness instruktorka i dobra prijateljica Anna Kaiser, ispričala je u više navrata za medije koja je bila njena fitness rutina, dok se pripremala za nastup na Super Bowl-u. “Svaki dan je drugačiji zato što sam htjela da budem sigurna da je pripremam, ne samo za Super Bowl, nego za svaki dan”, rekla je. “Vježbe se mijenjaju u zavisnosti od fizičkih napora, koje nosi svaki dan. Na primjer ako ima duge i naporne plesne probe, tada se fokusiramo samo na sat vremena vježbi snage.”

Ponekad, kada ima više vremena, treninzi su intenzivniji. Može biti bilo koja vrsta vježbi, od plesa do cross fit vježbi. “Veoma je važno kako za um tako i za tijelo da se vježbe konstantno mijenjaju, kako vam ne bi dosadilo i da vježbe koje radite taj dan odgovaraju, vašim potrebama”, rekla je Kaiser i dodala da Shakira vježba šest dana u sedmici, a nedjeljom odmara.

View this post on Instagram

#momlife!

A post shared by Shakira (@shakira) on

Uvijek isključi telefon dok ne završi jutarnje vježbanje

Ovo je dnevna praksa i takođe je savjet njene fitness instruktorke. “Kaiser mi ne dozvoljava da uključim telefon, dok ne završim vježbanje i ne provedem vrijeme sa djecom”, rekla je Shakira, a Kaiser je rekla da to i nije tako lako za Shakiru.

“Snima novi spot, radi na novoj muzici, bavi se humanitarnim radom u Kolumbiji. Jednostavno je mnogo stvari koje se dešavaju u isto vrijeme. Ona je i mama, ima djecu i želi da provede vrijeme sa njima. Jednostavno u jednom danu nema dovoljno sati za sve, tako da moramo da promijenimo fokus i nađemo način da budemo prisutni.”

Jede male, svježe i zdrave obroke u toku dana

Plan ishrane koji Shakira prati je prilično jednostavan: mali obroci koji su bogati vitaminima i mineralima više puta dnevno. Dok se spremala za Super Bowl iz ishrane je izbacila šećer i mliječne proizvode, ali generalno, čak i kada se ne priprema za turneje ili važane nastupe, zaista je disciplinovana i jede umjereno dodatke prehrani i da sva hrana mora da bude svježa.

“Iako je disciplinovana ponekad se nagradi,” rekla je Kaiser. “Balans je veoma važan, trenuci kada ti je dopušteno da s vremena na vrijeme, prekršiš dijetu su takođe važni”. Tokom sedmice, Kaiser sarađuje sa Shakirinim kuharom na pripremi jela za radne dane.

“Doručak, na primjer, mogu da budu jaja ili avokado sa maslinovim uljem, ponekad smuti, biljni proteini i slično. Za ručak riba i svježe povrće. Poslijepodne iako je veoma zauzeta, često jede supu od artičoka ili supu od patlidžana. Večera je obično riba i povrće”.

Foto: Instagram/@shakira
Njeguje kožu jednostavnim proizvodima

Kako je rekla u videu, koji je snimila sa Melanie Murphy, vitamin C i krema za sunčanje su obavezni svaki dan. Kaže da voli da koristi serum na bazi vitamina C, jer stimuliše kolagen dok u isto vrijeme pomaže da koža bude zaista odmorna.

Što se tiče zaštitnog fakora, nikada ne koristi manje od faktora 100. Vitamin C i zaštitni faktor 100, zajedno sa činjenicom da ne puši i ne pije, čine da njena koža izgleda odmorno i svježe svaki dan.

Izvor: prevention.com

Slični članci

Nova serija Away sa Hilary Swank stiže na Netflix

Ultra magazin

10 najboljih filmova Ryana Goslinga, rangiranih prema IMDb-u

Ultra magazin

Dwayne “The Rock” Johnson je najplaćeniji glumac

Ultra magazin