Ultra Popularno

Ko je nova djevojka Keanu Reevesa?

Keanu Reeves, heroj filmova sa srcem od zlata prošlog vikenda je ostavio javnost u šoku, kada se pojavio na gala večeri LACMA Art+Film, držeći se za ruke sa umjetnicom iz Los Angelesa, Alexandrom Grant.

Foto: Getty Images

Pa da vidimo ko je ona… Umjetnica koja je osvojila srce omiljenog glumca, bi mogla biti zaslužna za završetak faze “usamljeni Keanu”. Istina je da, iako je tek nedavno internet počeo pisati o njoj, ona je dio umjetničkog svijeta već dugi niz godina i veoma je poznata među umjetničkom zajednicom.

Foto: Getty Images

Nakon što je završila fakultet, otišla u Kaliforniju gdje je završila master studije iz umjetnosti i od tada izlaže  po poznatim Kalifornijskim galerijama, a radovi su joj bili izloženi i u Muzeju moderne umjetnosti u Los Angelesu i u Okružnom muzeju umjetnosti u istom gradu.

Foto. news.artnet.com

Takođe je poznata i po saradnjama, radila je sa piscem Michael Joyceom na ilustraciji njegovih tekstova, kao i sa fracuskom femisitkinjom Helene Cixous, učestvujući u njenoj umjetničkoj instalaciji “unutrašnja šuma”. Tokom odrastanja živjela je u Meksiku, Francuskoj i Španiji. Iskustva su je navela da se zapita “Kako jezici koje govorimo i slike koje vidimo formiraju naše mišljenje i razmjenu ideja”, ona odgovore daje kroz svoj umjetnički rad.

Ona i Keanu Reeves sarađuju najmanje deset godina. Ona je ilustrovala njegovu knjigu “Oda Sreći”. Knjiga je izdata u ograničenom broju i štampana je više od sedam dana u poznatoj njemačkoj štampariji Steidl. 2016 zajedno su kreirali knjigu “Shadows”.

Foto: news.artnet.com
Foto: news.artnet.com

2017. godine ozvaničili su svoju profesionalnu vezu i zajedno osnovali malu štampariju X Artist Books, koja izdaje umjetničke knjige.

Foto: Getty Images

Osim umjetnosti ona je veoma posvećena humanitarnom radu. Osnovala je grantLOVE project, projekat se bavi izradom i prodajom originalnih skulptura, nakita i slika, a sav novac koji se skupi je namijenjen raznim neprofitnim organizacijama.

Izvor: news.artnet.com

 

 

 

Slični članci

Britney Spears se vratila i obradovala publiku novim singlom “Mood ring”

Ultra magazin

Počela je prodaja promotivnih Early Bird ulaznica za deveto izdanje Fresh Wave festivala!

Ultra magazin

Stiže dokumentarni film koji slavi 40 godina slavnog Rocky-ja!

Ultra magazin