Ultra Popularno

Kino preporuka za oba pola: “Male žene” i “Gospoda”

Posljednji vikend u januaru idealan je za opuštanje uz dobar film u kinu. Da se izboriš sa zimskom monotonijom i uspavanošću koji su normalni za ovaj period godine, preporučujemo ti odlazak u Cinestar kino koje, kao i svake sedmice, donosi nove i zanimljive filmove na svoja platna.
male žene 2020
IMDB

Ovaj put su se potrudili da se nađe ponešto za svakoga. Za jači pol od ove sedmice na raznovrsnom repetroaru se nalazi i film „Gospoda“, dok je za dame rezervisana porodična drama „Male žene“.

Odlična glumačka postava koju čine Matthew McConaughey, Hugh Grant, Colin Farrel i Charlie Hunnam, u filmu „Gospoda“ donose priču o američkom iseljeniku Mickey Pearsonu (Matthew McConaughey), koji je u Londonu izgradio veoma impozantno i visokoprofitabilno carstvo opijata. Nakon vijesti da želi zauvijek da se povuče iz posla u kojem je bio uspješan dugi niz godina, pojavi se veliki broj onih koji bi ga željeli zamijeniti. Počinje niz zavjera, ucjena, urota i ucjenjivanja u pokušaju da se zauzme njegovo mjesto.

Reditelj Guy Ritchie okupio je odličnu glumačku ekipu u novoj akcijskoj komediji, a zanimljiva je činjenica da se dva velika glumca Matthew McConaughey i Hugh Grant nisu nikako sreli tokom snimanja filma, nego tek u emisiji Graham Northon Show.

Sa druge strane, roman Louise May Alcott iz 1898. godine „Male žene“, dobio je novu, šestu adaptaciju, koju je režirala Greta Gerwig. Priča prati četiri sestre March koje odrastaju u Concordu u saveznoj državi Massachusets zajedno sa majkom, dok im otac ratuje u Američkom građanskom ratu.

Prvi film snimljen je 1994. godine, a u njemu su glavne uloge pripale Winoni Ryder, Susan Sarandon, Christianu Baleu, a ništa manje zvučna glumačka imena nisu ni u novoj adaptaciji. Četiri sestre su ovaj put Emma Watson, Saoirse Ronan, Florence Pugh i Eliza Scanlen, a dio glumačke ekipe su i Meryl Streep, Timothee Chalament i Laura Dern.

Pored dvije filmske adaptacije, roman je dobio i svoju seriju, mjuzikl, pozorišnu predstavu i operu. Uz emotivnu priču koja je milionsku publiku zainteresovala još sa prvim trailerom, pažnju su privukli i fenomenalni kostimi.

Bez obzira voliš li drame, komedije, akcijske ili romantične filmove, sa ova dva filma nećeš pogriješiti. Oba nisu striktno vezana za jedan žanr, već su miks svega najboljeg iz različitih žanrova. Potraži najbliže Cinestar kino i uživaj u vikendu!

Slični članci

Internet zvijezda otpjevala Shallow u emisiji Ellen

Ultra magazin

Celine Dion – život počinje u pedesetoj!

Ultra magazin

Beyonce otvorila Kobe Bryant Memorial izvedbom jedne od njegovih najdražih pjesama

Ultra magazin