Ultra Popularno

Katy Perry prozvala ‘popularnu zabludu’ o porodiljskom odsustvu

Katy Perry iskreno je progovorila o majčinstvu i prozvala “popularnu zabludu” o porodiljskom odsustvu. “Popularna zabluda: biti mama nije posao s punim radnim vremenom”, napisala je na Twitter-u 35-godišnja pjevačica, koja je u avgustu dočekala svoje prvo dijete sa zaručnikom Orlandom Bloomom.

Instagram/@katyperry

Perry je nastavila da je biti majka posao s punim radnim vremenom i da se rodiljsko odsustvo ne smatra “odmorom”. “Kada se mama napokon vrati na posao (kojom god profesijom se bavila) to nije kao da dolaze na posao nakon mjeseci “slobodnog vremena …” ona dolazi sa stalnog posla … jer je mama,” navela je pjevačica.

Perry je takođe pozvala obožavaoce da “nazovu svoju mamu i kažu joj da je vole i cijene i zalažu se za plaćeno porodiljsko odsustvo!” “Volim svoj posao”, zaključila je.

katy perry orlando bloom
Steve Granitz/WireImage

Perry je trudnoću otkrila još u martu 2020. objavljivanjem spota za svoju pjesmu “Never Worn White”. U narednim mjesecima pjevačica je nastavila raditi, nastupajući za emisije poput “Dobro jutro Amerika”, bila je članica žirija u emisiji “American Idol” i redovno je davala intervjue. Svoj najnoviji studijski album pod nazivom “Smile” objavila je 28. avgusta, iste sedmice kada je rodila kćer Daisy Dove Bloom.

Perry i Bloom, koji su ambasadori dobre volje za UNICEF, podijelili su vijesti o bebi s obožavaocima putem društvenih mreža ove organizacije. U svojoj izjavi par, koji se upoznao 2016. godine, rekao je da su kreirali stranicu za donacije kako bi proslavili dolazak novorođenčeta. Oni su takođe ohrabrili obožavaoce da podrže napore organizacije da pruži zdravstvenu zaštitu budućim majkama.

Slični članci

Sean Connery preminuo u 90. godini, a svijet se oprašta od glumačke legende

Ultra magazin

Nova pjesma Ariane Grande i Doje Cat “Motive” je prava poslastica za uši

Ultra magazin

Konačno objavljena prava najava za četvrtu sezonu serije The Crown

Ultra magazin