Ultra Ukusno

Kako napraviti ukusnu pastu s umakom u jednoj posudi?

Zamisli ovo: umjesto da pripremaš pastu i sos odvojeno, prljajući nekoliko posuda – dodaš tjesteninu, sastojke za sos i vodu u jednu posudu, sve zajedno skuvaš, i tek tako, večera je spremna. Ovaj naizgled briljantan koncept Marthe Stewart izazvao je uzbunu na internetu, kada je objavljen 2013. godine, ali smo bili znatiželjni, da li to stvarno funkcioniše? Ili postoji razlog zbog kojeg ova tehnika nije zaživjela?

Foto: popsugar.com

Ukratko, da, funkcioniše, i ukusno je. Ako stvarno nemaš vremena, ne možete podnijeti ideju o pranju dodatnog suđa, ili želiš da eksperimentišeš u kuhinji, pokušaj.

Foto: popsugar.com
Sastojci:
  • 300 g špageta
  • 300 g paradajza isjeckanog na kockice
  • 1 luk, tanko narezan
  • 4 češnja bijelog luka, tanko narezana
  • 1/2 čajne kašičice crvene paprike
  • 2 grančice bosiljka, plus isjeckano lišće za ukras
  • 2 kašike ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • so i biber
  • 4 šolje vode
  • Svježe naribani parmezan, za posluživanje
Foto: popsugar.com
Priprema:

Staviti u posudu tjesteninu, paradajz, luk, bijeli luk, crvenu papriku, bosiljak, maslinovo ulje, so, biber i vodu. Zagrijati na visokoj temperaturi. Mješavinu kuvati, često miješajti i okretati tjesteninu, dok pasta nije al dente, a voda je gotovo isparila, oko 9 minuta.
Ukrasiti bosiljkom i naribanim parmezanom.

Probaj i javi nam kako je ispalo!

 

Izvor: popsugar.com

Slični članci

Osvježavajući napitak sa lubenicom!

Ultra magazin

Meksičke Quesadille – idealne za ljetne dane!

Ultra magazin

Bellini – Idealan cocktail za osvježenje tokom ljeta!

Ultra magazin