Ultra Ukusno

Kako napraviti savršenu rusku salatu?

Ruska salata je neizbježan prilog na prazničnoj trpezi. Jednostavna je i potiče još od 18. vijeka, kada je rasprostranjena po cijeloj Istočnoj Evropi. Postoje razne varijacije, ali neki od ključnih sastojaka su neizbježni: krompir, jaja, mrkva, kiseli krastavci i majoneza.

Foto: Eating European

Sastojci:

  • 3 veća krompira
  • 3 veće mrkve
  • 6 jaja
  • 3 veća kisela krastavca
  • ½ glavice crvenog luka
  • 1 konzerva graška
  • 1 šolja majoneze
  • 1 kašičica senfa
  • So i biber po ukusu

Postupak:

Tvrdo skuhati jaja, 10 minuta nakon ključanja. Ohladiti ih prije guljenja. Krompir i mrkvu kuhati 20-25 minuta i ostaviti da se ohladi.

Isjeckati kisele krastavce na sitne kockice, isjeckati luk na kockice, ocijediti grašak. Mrkvu, jaja i krompir takođe isjeći na kockice. Sve sastojke zajedno pomiješati u većoj posudi. Dodati majonezu, biber i senf i sve dobro izmiješati.

Probati i po potrebi posoliti. Prijatno!

 

Izvor: eatingeuropean.com

Slični članci

5 zdravih užina pred odlazak na spavanje

Ultra magazin

Trendi zdrav odrezak od karfiola idealan za laganu večeru

Ultra magazin

Ukusna homemade hrskava pizza

Ultra magazin