Ultra Kreativno

Kako izgleda prava ljubav? Pogledaj fotografije starijih parova!

Sujata Setia je postala dječiji i porodični fotograf prije pet godina, te priča kako je primjetila da ljudi dolaze da se fotografišu samo sa djecom i supružnicima. Nikada se nije susrela sa klijentima koji su tražili fotografije njihovih roditelja ili bake i dede, pa čak ni fotografije njihove djece sa bakama i dedama.

Foto: Sujeta Satia / Boredpanda

Odlučila je da zato svoje radno vrijeme podijeli u dva dijela. Pola mjeseca fotografiše klijente na način na koji oni to žele, a drugu polovinu mjeseca poziva bake i dede ili prabake i pradede da dođu kako bi ih fotografisala sa njihovim unucima.

Koju god državu da posjeti, trudi se da tamo fotografiše starije parove, i ne može sakriti koliko je to ispunjava. Priče koje čuje o njihovim zajedničkim životima inspirišu je da nastavi sa ovakvim načinom fotografisanja.

Jedan stariji par joj je rekao: „Kada smo bili mladi, toliko toga oko nas nam je odvlačilo pažnju. Naša ljubav je uvijek izgledala ubrzano…nepotpuno. Ali sada kada imamo samo jedno drugo, ova ljubav, ovo partnerstvo je sve što je važno.“

Pogledaj galeriju fotografija starijih parova:

 

Izvor: boredpanda.com

Slični članci

Pogledaj kako izgleda Pantone boja godine u prirodi

Ultra magazin

Umjetnička instalacija banana na zidu prodata za 120.000 dolara

Ultra magazin

Pantone boja 2020. godine zrači pouzdanjem

Ultra magazin