Ultra Inspirativno

Kako da uživaš u rođendanu tokom izolacije

Ne uživaš u rođendanu, ne voliš da ga slaviš i ne voliš rođendanske žurke, ne brini se. Zapravo je veoma normalno osjećati se anksiozno ili čak depresivno na dan rođendana. Postoji i nazv za to “Rođendanska tuga”. 

Stewart Shankman, psiholog sa univerziteta u Čikagu objašnjava da je normalno da taj dan osjetimo depresiju, jer rođendani tjeraju ljude da preispitaju svoj identitet. Rođendani mogu da budu jedan od onih događaja, posebno “okrugli” rođendani. Ako nisam više u 30-im godinama, sada sam u 40-im, šta to znači, ko sam?  Međutim trenuci radosti i slavlja su posebno važni u doba neizvjesnosti i krize, i to je nešto što treba da imaš na umu. Zato, ako ti se bliži rođendan, evo nekoliko načina kako da uživaš najviše što možeš u doba korona virusa i izolacije.

Foto: NATALIE PORTMAN – WES ANDERSON
Provedi koliko želiš vremena pod pokrivačem

Doručak u krevetu. Ručak i večera, takođe u krevetu. Sve može i sve je u redu. Dobra vijest je – ako ti je uskoro rođendan, ne moraš čak ni da se obučeš, ako nećeš (posebno donji dio pidžame, zahvaljujući novom društvenom životu putem video konferencija).

Takođe, kod kuće ne možeš nikad da budeš presvečano obučena. Zato, ako ti je trebao izgovor da obučeš svečanu haljinu koju si kupila za vjenčanje najbolje drugarice koje je otkazano zbog pandemije, ne čekaj priliku obuci je sada. Možeš da napraviš žurku sa ukućanima (ili sama) i da se sredite kao da idete u izlazak ili na vjenčanje. I plešite, dok ne padnete od umora.

Foto: Houseparty
Druži se putem digitalnih aplikacija

Jedna utješna stvar o rođendanima je da se dešavaju svima. Podijeliti problem je uvijek dobro riješenje. Skini aplikaciju Houseparty, trenutno najpopularniju aplikaciju u doba korona virusa.

Dobra strana aplikacije je što nudi i igre, a takođe samo dopušta osam gostiju tako da se nećeš osjećati pod stresom da pozoveš previše ljudi. Najbolje od svega, aplikacija ti dopušta da uđeš na zabave drugih ljudi, tako da čak i ako nisi organzovala sopstvenu zabavu i dalje postoji mogućnost da slaviš sa ostalim ljudima.

Radi ono što najviše voliš

Omiljeni glumac ti je Timothée Chalamet? isplaniraj maraton njegovih filmova. Nabolje se osjećaš u mirisnoj kupki? Napravi tri, jednu poslije svakog obroka, i koristi različite mirise za svaku od njih. Obožavaš kvizove? Zamoli prijatelje da ti se pridruže na nekoj od digitalnih aplikacija i organizuj veče kviza. Nije važno šta drugi mislie i da li im se sviđa. Tvoj je rođendan i zaslužuješ da radiš ono što najviše voliš.

Instagram / @iamlaurajackson
Skuhaj nešto posebno

Kuhanje ima terapeutsku moć, zašto ne bi organizovala večeru putem video konferencije za porodicu ili za nekoliko prijatelja? Svako od vas skuha nešto, postavite sto svako u svojoj kući, uplaite svijeće, naspete čašu vina, smjestite laptop i uživate u ukusnom jelu zajedno.

Učini nešto lijepo za nekog drugog

Želiš da tvoj rođendan dobije malo više smisla? Zašto ne bi učinila nešto lijepo za drugu osobu? Danas više nego ikada, mnogi ljudi koji su ranjvi trebaju našu pomoć. Zašto ne bi provela ovaj rođendan pomažući starijim osobama u komšiluku ili otišla u nabavku nekome ko ne može da napusti kuću.

Getty Images
Ako svi planovi propadnu, uživaj u torti

Zato što je torta, bez obzira koji je dan u godini, sjajna. Kao što su, naravno, sva ljubav, ljubaznost i darežljivost kojom te obasipaju porodica i prijatelji na rođendane. Zapamti to, ali više od svega uživaj u torti!

 

Izvor: elle.com

Slični članci

Roditeljstvo tokom i nakon korone

Ultra magazin

5 destinacija koje možeš posjetiti već u junu

Ultra magazin

7 roditeljskih grešaka koje uništavaju mentalnu snagu djece

Ultra magazin