Ultra Inspirativno

Kako da se riješiš negativne energije u svom domu?

IuteCredit
IuteCredit

Svi ponekad doživljavamo sumorna popodneva kod kuće. Ukoliko je tvoj dom u stalnom stanju letargije, vrijeme je da izbaciš te negativne, tužne i depresivne vibracije, koje utiču na tvoje raspoloženje. Donosimo ti tehnike, savjete i trikove, kako da svoj dom oslobodiš od svih negativnosti, te se opustiš i uživaš!

Foto: Blog.modsy

Provjetri sve prostorije

Prvi korak ka rješavanju negativne energije je svjež vazduh. Otvori prozore i napravi propuh, kako bi ustajali vazduh izašao, a novi, svježi ušao. Pored ovoga, na balkonu protresi jastuke, deke i jorgane, promijeni posteljinu, operi prozore, tepihe i prekrivače za namještaj. Pobacaj ili doniraj sve što ti ne treba!

Zapali mirisnu svijeću ili tamjan

IuteCredit
IuteCredit

Miris tamjana je dugo bio duhovna i meditacijska praksa, pa zašto ga ne koristiš i u svom domu? Kad očistiš i provjetriš svoj dom, zapali tamjan, koristi eterična ulja za prostor ili mirisnu svijeću, koja stvara mirnu i spokojnu atmosferu.

Obavezno popravi ili ukloni pokvarene i oštećene stvari

Slomljene i oštećene stvari donose negativnu energiju i drže je zaglavljenom u tvom domu. Ukoliko se predmet ne može popraviti, riješi ga se.

Foto: jooinn.com

Poprskaj eterično ulje narandže po domu

Miris narandže ne samo da čisti negativnu energiju već i podiže tvoje raspoloženje. Kapljice eteričnog ulja, možeš pomiješati u bočici sa vodom i poprskati po svim prostorijama u svom domu.

Pospremi kuću i riješi se nepotrebnih stvari

Da, postoji razlog zašto se osjećaš kao da se „gušiš“ u svom vlastitom domu. Ukoliko ti je kuća pretrpana stvarima, vrijeme je da se riješiš viška stvari. Nepotrebni predmeti zadržavaju mnogo energije i fizički, mentalno, emocionalno i duhovno, blokiraju tvoj put prema naprijed. Nered donosi umor i stres.

Unesi u dom miris kadulje

Popularna tehnika američkih Indijanaca za uklanjanje loše energije je kadulja. Njenim paljenjem, dim će očistiti tvoj dom. Počni od ulaznih vrata i radi u smjeru kazaljke na satu.

Foto: Galbanum

Okači zvono u svojoj sobi

Okači zvono u svojoj sobi, koje će biti blizu prozora. Zatim, zamisli želju u svom umu i neka zvučni talasi odnesu lošu, a unesu dobru energiju.

Dodaj ogledalo

Za više dobre energije, postavi ogledala u svom domu, ali izbjegavaj ona sa oštrim ivicama i izbjegavaj ogledala u spavaćoj sobi. Ovo ne samo da će donijeti pozitivnu energiju, stvoriti osjećaj većeg prostora, nego i pročistiti um.

Nadamo se da smo ti pomogli da ovim savjetima i trikovima pročistiš svoj dom od negativne energije!

 

Izvor: oprahmag.com

Slični članci

Očevi imaju ogroman uticaj na život svojih kćerki

Ultra magazin

6 stvari o samcima koje nas je naučila serija Sex and the City

Ultra magazin

Zašto ti treba više dnevne svjetlosti?

Ultra magazin