Ultra Moderno

Kako da kombinuješ najudobnije štikle “kitten heels”

Između vrtoglavo visokih potpetica i velikih platformi, postoji tendencija cipela za jesen, koja dopušta da nosimo nekoliko dodatnih centimetara, a da se pri tom ne odričemo udobnosti. Radi se o dobro poznatim “kitten heels”, koje su na modnu scenu stupile 2017. godine, kada su sa modnih pista veoma brzo, našle svoje mjesto u street style modi. Sada, za novu sezonu jesen/zima, ove udobne i šik cipele, vraćaju se u velikom stilu. U nastavku pogledaj, kako da ih kombinuješ sa svakim stilom.

Foto: Diego Anciano

“Basic” komadi odjeće

Kitten Heels sa lakoćom će “podignuti” tvoj look, sastavljen od osnovnih komada odjeće. Znamo da se ovaj look, koji se sastoji od farmerki, jakne u neutralnim tonovima i obične sive majice, savršeno slaže sa starkama, ali natikače sa niskom petom, daju cijelom izgledu dozu sofistikacije i elegancije.

Foto: Diego Anciano

Sa sportskim komadima odjeće

Zbog retro osobine ovih klasičnih salonki, nema ništa inspirativnije od kombinovanja sa potpuno suprotnim komadima odjeće, kao što je dukserica sa kapuljačom. Kako bi prelaz bio suptiliniji, bolje da dodaš klasični komad odjeće, kao na primjer mantil “baloner” i crne hlače.

Foto: Diego Anciano

Look inspirisan muškim komadima odjeće

Kitten Heels i muški komadi odjeće su savršen spoj, iako na prvu možda tako ne izgleda. Oversize košulja na pruge i crne hlače, nikada nisu djelove tako ženstveno zar ne?

Foto: Diego Anciano

Kombinacija sa ne tako klasičnim farmerkama

Ako kombinovanje kitten heels sa sportkim komadima odjeće nije tvoj stil, postoji drugi način da stvoriš kontrast sa komadom odjeće, koji već imaš u svom ormari – farmerke sa nedovršenim rubom. idealna kombinacija su ravne nogavice do članaka, ovaj detalj ih čini manje ozbiljnim i urbanijim.

Foto: Diego Anciano

Kombinacija sa odijelom

Na pola puta između vrtoglavih štikli i ravnih cipela. nalaze se kitten heel. Savršena su opcija za odijelo, jer mu daju opušteniji izgled, ali ne spadaju u kategoriju neformalnih cipela. Ako, pri tome izabereš sofisticirani dizajn, kao što su ove na fotografiji, nećeš se odreći elegancije ali ćeš dodati udobnost.

Foto: Diego Anciano

Sa zavrnutim farmerkama

Gledajući fotografije street style mode, jedna stvar nam je postala jasna – ključ za nošenje kitten heels je sa hlačama koje su u visini zglobova. U nedostatku istih, uvijek postoji opcija da zavrneš farmerke, kako bi ova mala peta stilizovala tvoj look i postala zasluženi protagonista.

Foto: Diego Anciano

Kombinacija sa midi suknjom

Nije važno da li se radi o konvencionalnom dizajnu suknje ili verziji suknja-hlače, kao na fotografiji – alternativa sandalama kada prođu ljetne vrućine su kitten heels natikače, maksimalno stilizuju, ali se ne odriču udobnosti.

Foto: Diego Anciano

Kombinacija sa trendi farmerkama

Naravno, radi se o slouchy modelu, farmerkama koje imaju opuštenu siluetu, visok struk i nabore. Kombinacija sa kitten heels podsjeća na klasični izgled 80-ih godina, posbeno kada se radi o modelima inspirisanim 80-im godinama, prošlog vijeka. Obzirom da se radi o hlačama koje skraćuju siluetu, ništa bolje od ovih cipela, kako bi to izbjegli.

 

Slični članci

4 kombinacije boja koje su hit ovo ljeto

Ultra magazin

Najpopularnija haljina ovog ljeta!

Ultra magazin

Naruči svoju omiljenu kozmetiku iz udobnosti doma, uz odgovornost prema sebi i drugima!

Ultra magazin