Ultra Inspirativno

Kako da izjaviš nekome ljubav pjesmom – Top 10 prijedloga

Iako većina ljubavnih parova ima svoje omiljene ljubavne pjesme, uvijek je lijepo iznova podsjetiti partnera koliko ga voliš i koliko ti znači, a često je najlakši način za to – romantična ljubavna pjesma. Ili, ukoliko si još u fazi kada osoba sa kojom si u vezi nije čula od tebe magične riječi “Volim te”, donosimo ti 10 pjesama koje će to reći umjesto tebe.

Foto: Pexels

Moj lipi anđele – Oliver Dragojević

„To može dati samo onaj koji te kad pođe po zlu voli više od sebe. Moj lipi anđele, pogledaj u mene“. Iako bi se 80% Oliverovih pjesama moglo naći na ovoj listi, izdvojili smo onu koja samim nazivom opisuje o kolikoj ljubavi je riječ.

Bože, koliko je volim  – Riblja Čorba

“I ljubimo se, ljubimo se satima, sve dok nas jutro ne opomene. Boze, koliko je volim”. Uz ovakav naziv pjesme, sve će biti jasno.

Da li znaš da te volim – Dado Topić

“Da te volim k’o što ljudi mogu voljet’ jedan cvijet. Da te želim kao oni što htjeli bi da njihov cijeli je svijet” – još jedna pjesma koja odmah u nazivu otkriva najljepše vijesti, a tekst ih samo upotpunjuje.

Volim te, Volim – Nina Badrić

“Ne daš me nikom, čuvaš od svijeta. Ova je ljubav od Boga sveta. Zauvijek”, napisala je Nina Badrić u jednoj od svojih najromantičnijih pjesama.

Čuvam ovu ljubav svetu – Tony Cetinski

“Zato pazim i čuvam, ovu ljubav svetu, veću od svega, najveću na svijetu” – jer je svakom njegova ljubav najveća i jer je jedino to i ispravno.

Sve te vodilo k meni – Arsen Dedić

“Sve te vodilo k meni, iz daljine, iz mraka…Sve te vodilo k meni, već od prvih koraka”, pjeva Arsen u jednoj od najljepših ljubavnih pjesama, u kojoj i iz melodije izbija čista ljubav.

Prva ljubav – Đorđe Balašević

“Tad’ sam iznenada sreo, najtoplijeg leta deo – to su njene oči bile”, samo je dio magičnog teksta Balaševićeve pjesme “Prva ljubav”.

Od kada tebe volim – Bajaga

“Da l’ išta može da se sakrije, po licu kad se svetlost polije, od kada tebe volim, vreme ne ide” stihovi su jedne od najemotivnijih pjesama Momčila Bajagića Bajage.

Kad čovjek voli ženu – Dino Merlin

“Kad čovjek voli ženu, piše joj pjesme i čuva straže. Kad čovjek voli ženu, na sve je spreman osim da joj kaže” – u ovakvim slučajima, tu su muzičari da svojim presmama “uskoče” u pomoć.

Slični članci

5 načina za zaštitu i očuvanje divljih životinja, prirode i spas planete

Ultra magazin

Njihova djela su oplemenila svijet – Upoznaj značajne žene književnice kroz istoriju

Ultra magazin

5 najznačajnijih naučnica kojih se moramo sjetiti svake godine

Ultra magazin