Ultra Zanimljivo

Kako će retrogradni Mars od 09. septembra uticati na svaki horoskopski znak?

Mars je muška energija, planeta akcije i hrabrosti. Kada Mars prelazi iz jednog znaka u drugi, donosi veliku količinu promjena u životu svih nas. Nakon velikih astroloških događaja ove godine, poput retrogradnog Saturna u Jarcu, retrogradnog Jupitera u Jarcu i retrogradnog Merkura u Raku, Mars je takođe retrogradan ove godine u Ovnu i to njegovo kretanje ima veliki uticaj na sve nas.

Foto: instagram.com/space_love.rs

Kao živahna, aktivna, energična planeta, Mars predstavlja hrabrost, akciju, životnu energiju, samopouzdanje, integritet, pozitivnost, optimizam i snažno samoizražavanje. Uz to, upravlja povezanošću, vizijom, maštom, odnosima, strašću, karmom. Sa jakim Marsom dobro pozicioniranim u natalnoj karti ili u tranzitima, mi smo pametne, strastvene, samouvjerene i odvažne osobe. Međutim, sa loše postavljenim Marsom, stalno se suočavamo sa neobjašnjivim strahovima, napetošću, svađama, nedostatkom hrabrosti, odgovornosti i samopouzdanja.

Sada slijedi period retrogradnog Marsa u Ovnu u periodu od 09. septembra do 13. novembra, 2020. godine. Ovan je lider zodijaka i vatreni znak. To je jedan od dva znaka, kojima vlada planeta Mars. Drugi znak je Škorpija. Oba ova znaka obično zasjene, sve druge znakove zodijaka, zbog neustrašivosti, hrabrosti, strasti, akcije, odlučnosti, odanosti i vizije. Kada planeta Mars krene u retrogradno kretanje, ona donosi promjene za sve znakove zodijaka. U nastavku pročitaj, kako će retrogradni Mars uticati na svaki znak zodijaka!

instagram/nicebleed

OVAN

Kako je Mars vaš gospodar i  vladajuća planeta, on ide retrogradno upravo u vašem znaku, vi najviše samim tim i možete osjetiti njegov uticaj. Moraćete biti malo više svjesni u ovom periodu i pažljivo potražiti nove mogućnosti i prilike. Možda ćete se ponašati previše agresivno i buntovno, što ne možete odmah da ostvarite nešto čemu težite. Iskoristite priliku da izbrusite neke ideje i projekte, da im se više posvetite, detaljnije. Pripazite na svoje ponašanje, kojim možete povrijediti druge ljude, pripazite na konflikte, grube riječi i svađe. Strpljenje, balans i smirenost su ključne riječi za vas. Retrogradni Mars može biti itekako sretan za vas, ako ispoštujete njegovu snagu i energiju. On vam može pomoći u životu i karijeri. Mudro iskoristite ovaj period i pripazite na sopstvene vibracije, nemojte pesimistično gledati na stvari.

Foto: instagram.com/space_love.rs

BIK

Ova retrogradnost samo će potaknuti da sve ide u vašu korist. Mars će ubrzati vašu karijeru i podići je na novi nivo. Moći ćete se osloboditi prepreka i ispuniti sve zacrtane ciljeve i zadatke. Uz to, daće vam šanse da započnete novi period svježi i dobijete nove mogućnosti. Možda postoje nove saradnje, koje će se potpuno okrenuti u vašu korist. Sva prethodna iscrpljujuća iskustva, pretvoriće se u egzotična i lijepa iskustva, jer ćete možda imati priliku i putovati i uživati u romantičnim trenucima. Može biti savršeno vrijeme za istraživanje novih mjesta. Ostanite smireni i optimistični.

BLIZANCI

Koliko god djelujete jak znak zodijaka, svaki uspon i pad, itekako utiče na vas. Međutim, ovom prilikom ćete imati samo neke manje turbulencije u životu, koje ćete primjetiti, ali koje vas neće sputavati i otežavati vam. Ako postoji putovanje koje je unaprijed planirano, možda ćete ga morati odgoditi za kasnije. Uz to, postoje šanse za povećan oprez u saobraćaju. Da biste izbjegli rizike, posebno pripazite kako se ponašate u saobraćaju. Po prirodi ste društven znak, pa vam mogu teško padati odvojenost i daljina, nemogućnost druženja sa bliskim osobama. Bićete suočeni sa izazovom, da bolje upravljate svojim ličnim i profesionalnim životom. Da biste osigurali jasnoću situacija, izazova i mogućnosti, provedite neko vrijeme sami sa sobom, ugodite sebi, radite nešto što volite, opuštajte se.

Foto: instagram.com/space_love.rs

RAK

Mars će vam uticati na kuću karijere i finansija. Moraćete se pobrinuti za svoj finansije, ulaganja, trošenje, upravljanje novcem. Može doći do određenog kašnjenja u isplatama i zaradi. Međutim, na kraju će sve prepreke ipak biti uklonjene. Uz to, ovaj će period retrogradnog Marsa malo preispitati vaš odnos prema novcu. Kako ga zarađujete, trošite… Moraćete donositi odluke, koje se odnose na lični i profesionalni život. Natjeraće vas Mars da odredite svoje prioritete. Moraćete donijeti dugoročne odluke i ciljeve, a ne samo nekoliko privremenih rješenja. Razmislite šta ustvari želite, razmislite o svojim prioritetima u životu.

LAV

Slično mnogim drugim znakovima, i za Lava će retrogradnost donijeti izazove i mogućnost ponovne procjene, neke životne situacije. Moraćete preispitati svoj odnos profesionalnog života i svoje lične odnose. Između vas i vašeg partnera, može doći do neke svađe. Obično ste preponosna osoba koja ne svira, kako drugi žele. Ipak, retrogradni Mars će od vas tražiti da duboko udahnete i otpustite ponos i ego. Pokušajte se više opustiti, spustiti gard, predložiti svom partneru neku avanturu, aktivnost u kojoj oboje uživate. Dakle, naglasak je na odnosima, pripazite na ponašanje.

Foto: instagram.com/space_love.rs

DJEVICA

Oblast zdravlja i posla će vam biti u fokusu. Budite oprezni, nemojte se previše naprezati u poslu, nemojte prekovremeno raditi, izlagati se stresu. Što se tiče romanse i ljubavnog života, tu će biti dosta živopisno. Ljubav će razbiti barijere u vašem životu i pomoći vam da rizikujete, jer se to jedino zbog ljubavi i isplati. U svakom slučaju dinamičan period za ljubav, ali pripazite na zdravlje i preopterećenost poslom i stresom.

VAGA

Morate preispitati svoje emocije. Porodica i partner su sada u fokusu, pazite kako se odnosite prema njima. Da li ste iskreni? Možda ste previše hladni prema bliskim osobama? Moguć je povratak nekih osoba iz prošlosti, partnera, prijatelja, razmislite kako će to uticati na vaš sadašnji život. Da li je stvarno potrebno da se vraćate nekim završenim pričama? Pred vama su mogući veliki izazovi, posebno u vezi sa vašom emotivnom partnerskom vezom. Razmislite malo, da li se u svemu ponašate kao šef/šefica, ima li potrebe za tim?

Foto: instagram.com/space_love.rs

ŠKORPIJA

Vaš dom je sada u fokusu, budite spremni na neke velike i snažne promjene u domu. Iako možete naići na neku prepreku i izazov, ne dozvolite da dođe do poteškoća, svađa i sukoba u kući, porodici, sa partnerom, djecom. Kako biste izbjegli konflikte, pokušajte ostati mirni i saslušati članove svoje porodice ili partnera. U profesionalnom životu, ćete brže riješiti probleme. Neće biti potrebno mnogo napora da se vratite u dnevnu poslovnu rutinu. Fokusirajte se na vrijeme provedeno sa bliskim osobama, ponekad stvari mogu izgledati zapetljane, kada su odnosi sa drugima u pitanju, ali ako budete imali razumijevanja i ako budete bili smireni i voljni da nekog saslušate, sve će biti u redu.

STRIJELAC

Mars će vas malo usporiti, vrijeme je da povučete ručnu i zakočite malo. Putovanja smanjite na minimum i budite posebno oprezni u saobraćaju. Pripazite na komunikaciju sa drugima, da ne dođe do svađe i konflikta. Nemojte sebi stvarati napetost, otovoreno smireno porazgovarajte o problemu. Vrijeme je za romantiku koja može odagnati napetost. Otkrivajte nove načine za romantiku, biće romantičnih prilika i trenutaka, iskoritite to. Finansije idu na bolje.

Foto: instagram.com/space_love.rs

JARAC

Finansije su u prvom planu i vrijeme da se zapitate o novcu. Izazovi sa finansijama, plaćanje, kašnjenje uplata, stoga vodite na vrijeme računa o trošenju novca i prilivu novca. Pametnije trošite. Pripazite na izgovorene riječi i ponašanje u okviru porodice i partnerstva. Polako, mudro i saosjećajno sa bliskim osobama, da ne dođe do napetosti i svađa. Vaša unutrašnja snaga, mora biti jača strana koja vas dovodi do mira i pobjede. Nemojte uvijek biti hladni, otvorite se i pokažite svoju ranjivu, emotivnu stranu.

VODOLIJA

Ovo može biti agresivniji i stresniji period za vas. Zbog nakupljenog bijesa, možete donositi ishitrene odluke koje nisu dobre. Ne dozvolite sebi da izgovorite riječi, koje će nekog povrijediti i zbog kojih možete zažaliti. To što govorite možda i ne mislite, zato nemojte sve izgovoriti, ne dozvolite da vas ponos i ego preduhitre, pa da se poslije kajete. Smirite se i pokušajte se opustiti, jer ne vrijedi da zbog lošeg trenutka i nepromišljenosti, poslije zažalite. Vi možete da budete odličan komunikator, zato mudro i oprezno sa riječima. Odmorite se, odvojite vrijeme samo za sebe, opustite se i otpustite negativnu energiju i stres.

Foto: instagram.com/space_love.rs

RIBE

Trebate da se fokusirate na svoj um i tijelo, disanje, vježbanje, joga, meditacija, će vam pomoći da se lakše nosite sa svakodnevnim stresom i napoetošću. Posvetite vrijeme sebi i svom zdravlju, jer ste zbog posla možda bili pod pritiskom i stresom. Vrijeme je za brigu o sebi. Pripazite na odnose sa drugima, sukobe, svađe, konflikte. Porodica, partner i prijatelji su tu za vas i mogu vam pomoći, da se osjećate sjajno. Samo se riješite stresa i napetosti nekim ritualima, navikama i aktivnostima, koji će opustiti vaš um i tijelo.

Slični članci

Meditacija pomaže u održavanju zdravlja našeg imuniteta i probave

Ultra magazin

Samo 2% svjetskog stanovništva ima ovu osobinu

Ultra magazin

Za cargo-partner, okoliš je uvijek na prvom mjestu!

Ultra magazin