Ultra Zanimljivo

Kako će na nas uticati pun mjesec u Ribama?

Spremite se za posljednji pun mjesec ovogodišnje ljetne sezone koji stiže 14. septembra, a sa sobom donosi čitavu gomilu vibracija: dobrih, loših, ali nesumnjivo transformativnih.
Instagram / @fabricio_yee

Sunce je trenutno u analitičkoj, prizemljenoj Djevici, pa se mnogi od nas mogu osjećati podstaknuti da očiste bilo kakve zabune, započnu s poslom i reorganizuju različita područja svog života. Ali ovaj će pun mjesec s druge strane biti u eteričnim, sanjivim Ribama i inspirisati nas da se više oslanjamo na svoju intuiciju nego na svoje znanje, i da svoje dane provodimo u sanjarenju, umjesto da se fokusiramo na svoje odgovornosti.

Posebno je ovaj pun mesec prepun nekoliko značajnih planetarnih aspekata koji će istovremeno izazvati i pojačati ovu energiju Riba, a vladajuća planeta Riba, Neptun jedan je od glavnih igrača. Neptun (planeta snova i iluzija) biće spojen s mjesecom (što znači da će biti odmah jedan pored drugog u istom znaku) – što u Ribama može sve nas učiniti pretjerano emotivnim (i pojačati naše psihičke osjetljivosti – sigurno), ali isto tako može učiniti da se osjećamo nejasno i zbunjeno u vezi sa stvarnošću. Neptun će se svađati i sa Jupiterom i Marsom, što nas može učiniti podložnim zabludama i takođe srušiti naše samopouzdanje.

“Ovaj pun mjesec otkriće obmane i natjerati nas na sumnju u naš sistem vjerovanja”, kaže astrologinja Lisa Stardust. “Iluzivni Neptun će biti ključni igrač, za pokretanje strahova i fobija u sebi.” Ali nije sve loše: “Preokret je u tome što se možemo inspirisati za iscjeljenje i transformisati se ovom kosmičkom energijom, ako smo otvoreni za rast i razvoj”, objašnjava Stardust.

Ipak, najjači aspekt punog Mjeseca je pozitivni sekstil sa Plutonom koji daje snažnu intuiciju i sposobnost kontrole vaših snažnih emocija. Pluton će takođe promovisati proces ponovnog rođenja i promjene.

Ovo je posljednji pun mjesec prije promjene godišnjeg doba, pa je ovo naša prilika je da “požanjemo” sve što smo posijali u prethodnom periodu. Došlo je i vrijeme da iskoristimo nagrade za sve što smo postigli od solsticija u junu. Odvojite trenutak za razmišljanje o ovom periodu godine. Ko ste tada bili? Ko ste sada? Šta ste naučili? Kako ste se promijenili?

Mjeseci berbe uvijek se čiste, pa ako postoji nešto što više ne želite ponijeti sa sobom u novu sezonu, ovo je savršeno vrijeme za oslobađanje i puštanje.

Najbolji način za navigaciju kroz ovaj pun mjesec je biti otvoren za nove informacije i zapamtiti da je život neprestano putovanje i učenje.

Ovan

Ovaj pun mjesec u Ribama vjerovatno će donijeti neku jasnoću i odgovore na pitanja koja su vam padala na pamet. Jesu li vam neke stvari u posljednje vrijeme bile pomalo nejasne? Možda postoje čak i pitanja koja se odnose na vaš svakodnevni posao. Vaša intuicija je takođe jaka u ovom trenutku, tako da vjerujte svom unutrašnjem glasu i budite otvoreni za spoznaje koje vam donosi, bez obzira koliko bi to moglo biti neočekivano.

Bik

Pun mjesec u Ribama će uticati na vaš društveni život, koji bi mogao biti bogatiji tokom ovog perioda. Možda ćete čak osjećati unutrašnju bitku između dopuštanja sebi dovoljno vremena da ispunite svoje strasti i kreativne napore nasuprot druženju s prijateljima. Sezona Djevica je predivno doba godine za planiranje i raspored, zato se držite toga – i imaćete dovoljno vremena za svečana druženja, kao i za svoje lične ciljeve.

Blizanci

Steći ćete neka neophodna znanja kada je u pitanju vaša karijera. Jeste li zadovoljni svojim poslom? Da li vam je teško da upravljate svojim poslom u odnosu na kućne i porodične obaveze? Mjesec stavlja ove teme u središte vaše pažnje. Dok vaš vladar Merkur putuje kroz Djevicu, možda ćete naći čak i veliku jasnoću oko ovih pitanja, ako zapišete svoja razmišljanja.

Rak

Uživate u smirenosti tišine, tihim trenucima, ali ovaj pun mjesec u Ribama traži da se vaša komunikacija i izraz pojačaju! Jeste li razmišljali o pohađanju predavanja, putovanju ili proširenju kruga poznanika? Ovaj pun mjesec testiraće vaš glas i samoizražavanje, ohrabrujući vas da ga dijelite s drugima tokom ovog perioda.

Lav

Pun mjesec u Ribama vjerovatno će donijeti jasnoću vezanu za vaše finansije. Jeste li potrošili previše, pitate se da li će vam odobriti zajam ili čak čekate da čujete vijesti o povišici? Vaš um je koncentrisan na novac, a više informacija je na putu dok iskorištavate posljednje dane sezone Djevice, koji će vam pomoći da učvrstite vašu osnovu.

Djevica

Ovaj pun mjesec želi da se odmorite od svog rasporeda i provedete neko vrijeme fokusirajući se na svoje odnose. Jesu li vaše potrebe zadovoljene? Šta je sa potrebama drugih, onima koji igraju centralne uloge u vašem životu? Znaju li oni da ih cijenite? Možda je vrijeme da kanališete svog vladara Merkura i vaš snažni analitički intelekt i porazgovarate.

Vaga

Sezona Djevica vas je natjerala da se fokusirate i spremite za implementaciju pozitivnih promjena u svoj život, a ovaj pun mjesec (zajedno s vašom lijepom vladajućom planetom Venerom koja se tek uselila u vaš znak) inspiriše vas kako biste ugodili sebi – onako kako zaslužujete. Možda ćete poželjeti da u svoju svakodnevnu rutinu uvrstite meditaciju ili jogu. Ovo će vam pomoći da iscijelite svoj um, tijelo i duh.

Škorpija

S punim mjesecom u srodnom vodenom znaku, jedno je jasno: bićete emotivni. Stara romansa možda će vam se opet javiti. Pitanje je, želite li se ponovo vraćati na staro? Da li se situacija promijenila? Sjetite se da utjecaj Neptuna na ovaj pun mjesec otežava razumijevanje stvari, pa pripazite na vlastito pogrešno prosuđivanje.

Strijelac

U posljednje vrijeme vaš život se može porediti sa crvenim sportskim automobilom i u tome uživate, ali ovaj pun mjesec otežava održavanje osjećaja ravnoteže i jasnog smjera. Teško ćete uspostaviti ličnu i poslovnu ravnotežu. Međutim, pažljivim planiranjem možete to učiniti. Iskoristite uvijek organizovanu sunčevu energiju Djevice (i vlastitu vatrenu snagu) za prevladavanje mjesečeve izmaglice.

Jarac

Iako uvijek sve imate pod kontrolom, energija ovog punog meseca povećava vjerovatnoću da ćete biti prevareni – posebno kada je riječ o glasinama. Pazite na tračeve koji nisu istiniti! Ne dozvolite da uzrokuju stresove u odnosima sa drugima. Ono što čujete uzmite sa rezervom. Ako osjećate na neki način da su glasine istinite, pustite da prođe pun mjesec prije nego što djelujete.

Vodolija

Niste uvijek u dodiru sa svojim emocijama, ali pod ovim punim mjesecom možda ćete se osjećati više – kao da su sve vaše dragocjene emocije izašle na vidjelo bez ijednog oklopa kako biste ih zaštitili. Postavljanje granica je sada neophodno, kao i razumijevanje emocionalnih granica drugih. Iskoristite ovu sirovu ranjivost da biste otkrili svoju emocionalnu inteligenciju i snagu.

Ribe

Ovaj pun mjesec je samo za vas, drage Ribe! Naravno da će biti intenzivno (s vašom vladajućom planetom Neptunom formirate sve vrste intenzivnih aspekata, to je sigurno), ali biće i katalizator za pojavljivanje nove verzije vas kao ličnosti. Sada dovodite u pitanje svoja vjerovanja, a to će vam pomoći da vidite svoje najvjernije vizije. Slijedite svoju intuiciju – sada i u nadolazećoj sezoni.

 

Izvor: bustle.com

Slični članci

Preminula najstarija učiteljica joge na svijetu u 101. godini

Ultra magazin

Predstavljamo ti 5 najljepših evropskih univerziteta

Ultra magazin

Mladi mjesec u Ribama donosi ljubav, kreativnost i sanjarenje

Ultra magazin