Ultra Popularno

Kako će genetika uticati na Jona Snowa?

Činjenica je da je genetika značajno uticala na likove serije Game of Thrones, naročito u posljednjoj epizodi “The Bells”, te postavlja zanimljivu poteškoću za Jona Snowa u završnoj epizodi. To znači da su njegove lojalnosti podijeljene između Daenerys i braće i sestara Stark. Jon se borio sa ovom podjelom čak i prije nego što je saznao za svoje pravo porijeklo. On je u velikoj mjeri neuspješno balansirao sukobe između Sanse i Daenerys.

HBO

Ali serija je ponudila nekoliko tragova koji ukazuju da je Jon, u srcu, Stark i da će se ponašati u skladu s tim. Prvo je bilo njegovo priznanje Sansi i Aryji o njegovom porijeklu. Tokom te scene, Arya je stalno podsjećala Jona da je njegova odanost porodici važnija od bilo čega drugog. A kada je Sansa upitala zašto treba da čuva njegovu tajnu, Jon je rekao: “Zato što smo mi porodica”, signalizirajući da njegova lojalnost još uvijek živi sa njegovom braćom i sestrama.

Onda je došao njegov oproštaj sa Tormundom, kada je rekao Jonu: „Imaš Sjever u sebi. Pravi Sjever, “signalizirajući publici da je Jonovo sjeverno naslijeđe i vrijeme provedeno u Winterfellu i na Zidu, više dio njega, nego njegove Targaryenove sklonosti”.

I konačno, Varys je rekao Jonu da svaki put kada se rodi Targaryen, bogovi bacaju novčić. Varys nije bio siguran da li je Dany luda ili plemenita, ali je bio siguran u Jona. Moglo bi biti da je Jon imao sreće sa svojom genetikom ili da je njegova Starkova krv dokazala snažniju, stabilizujuću silu od njegovih Targaryen gena.

HBO

Ali ako je Jon, na kraju, Stark, to znači da treba pažljivo birati postupke u posljednjoj epizodi. Ned je umro kada je pokušao da učini pravu stvar i razotkrio lažnog vladara. Jon bi mogao biti suočen sa sličnom sudbinom, ako se suprotstavi Daenerys. Kao što je Sansa ponovila mnogo puta, Starkovi muškarci ne rade dobro na jugu. Međutim, Ned Stark je takođe rekao Jonu da je dužnost vladara da sprovede kraljevu pravdu i da sam učini posljednji udarac. To bi moglo navesti Jona na ubistvo Daenerys, kako bi spasio kraljevstvo.

 

Izvor: time.com

Slični članci

Billie Eilish oborila rekord s temom Jamesa Bonda

Ultra magazin

Harrison Ford odbacio meso i mliječne proizvode, jer su štetni za okolinu

Ultra magazin

“Prijatelji” se vraćaju u ekskluzivnom HBO Max specijalu!

Ultra magazin