Ultra Popularno

Kada stiže film Downton Abbey? Evo šta znamo do sada…

U slučaju da ne znaš, Downtown Abbey, nagrađivana PBS serija, koja je svoje obožavaoce tjerala da plaču tokom šest sezona romantike, tragedije i intrige, dobija svoje mjesto na velikom ekranu u formi filma.
Foto: IMDb

Michael Engler, čiji rezime uključuje režiju serija Unbreakable Kimmy Schmidt i Empire, nalazi se na čelu, dok je pisac Downton Abbey, Julian Fellowes, radio na scenariju. Drugim riječima: fanovi mogu biti sigurni da će budućnost likova koje vole biti u dobrim rukama.

Focus Features izdao je dugometražni trailer za film prošlog maja na Twitteru. Iako detalji o neprekidnoj sagi porodice Crawley i dalje ostaju pomalo nepoznati, otkrili su dva veoma važna kraljevska posjetioca na imanju: George V i Queen Mary.

Kada će premijera filma?

Downton Abbey će se graciozno probiti do bioskopa ove jeseni, 22. septembra.

Hoće li se cijela Downton Abbey glumačka ekipa vratiti?

Ne brini, zvijezde iz serije, uključujući Michelle Dockery, Hugh Bonneville, Allen Leech, Matthew Goode i, naravno, Dame Maggie Smith, će biti u filmu. Među novim glumcima su Imelda Staunton (iz Harryja Pottera) i Tuppence Middleton (iz epizode “White Bear” Black Mirror-a).

Hoće li film odgovoriti na neodgovorena pitanja?

Serija, postavljena od 1912. do 1925. godine, zabilježila je 52 epizode britanske aristokratske porodice Crawley i onih koji rade za njih. Iako je serija završila 2015. sa neodgovorenim pitanjima, Robert James-Collier, koji igra Thomasa Barrowa, obećao je da će film “povezati mnogo stvari.”

Hoće li Brendan Coyle biti u filmu?

Jedan od prvih koji je potvrđen za film, Brendan Coyle će zaista ponoviti svoju ulogu kao John Bates. I, da, prema Joanne Froggatt (sluškinja Anna Bates), on i njegova žena su još uvijek dobro. Tokom Downton pauze, Coyle se pojavio u epizodi 12 Majmuna, kao i Me Before You i Mary Queen of Scots.

U kojoj godini će biti postavljen Downton Abbey film?

Sedma sezona serije Downton Abbey zaključena je 1925. godine. Englerov film će biti postavljen dvije godine kasnije, 1927. godine.

 

Izvor: oprahmag.com

Slični članci

Princ Harry i Meghan Markle izgubili su kraljevske titule

Ultra magazin

Holivudske zvijezde koje su odbile nagradu ili bojkotovale dodjelu Oskara

Ultra magazin

Kako preživjeti „Blue Monday“? Pickbox NOW ima ideju

Ultra magazin