Ultra Zanimljivo

JYSK pokrenuo zelenu inicijativu

Međunarodni maloprodajni lanac JYSK je u svim svojim trgovinama u Bosni i Hercegovini odlučio pokrenuti nesvakidašnju, ali hvalevrijednu inicijativu pod nazivom „Torbu donesite, popuste odnesite!“ kojom želi probuditi ekološku svijest kod kupaca.
JYSK

Naime, svi kupci koji u periodu od 23. do 26. januara 2020. godine dođu u kupovinu sa svojom vlastitom višekratnom vrećicom ili torbom bilo koje vrste, ostvaruju 10 posto dodatnog popusta na sve proizvode koji stanu u vrećicu ili torbu s kojom su došli. Dodatni popust biće obračunati na već postojeće akcijske artikle koje JYSK ima u svojoj ponudi.

Kao kompanija koja svojom poslovnom kulturom kontinuirano vodi računa o dobrobiti društva i uvijek stavlja naglasak na očuvanje prirode, ovom novom inicijativom želi nagraditi i građane koji žele dati svoj doprinos očuvanju prirode.

JYSK

„U Bosni i Hercegovini se svijest o štetnosti jednokratne upotrebe vrećica tek budi, a ovom inicijativom želimo aktivno uticati na zajednicu i ukazati koliko je to bitno. Zbog proizvodnje plastičnih vrećica troše se prirodni resursi i energija, a gomila smeća velika je prijetnja kako biljkama i životinjama tako i svima nama“, izjavila je Vesna Kukić Lončarić, Country Manager za Sloveniju, Hrvatsku, BiH i Srbiju.

Ovom hvalevrijednom porukom JYSK nastoji dati i jedinstven primjer društvu, kako pozitivno uticati na ekološki odgovorno ponašanje kupaca, te čuvati okolinu od jednokratne upotrebe vrećica koje bi inače u završile odbačene u prirodi.

Slični članci

Instagram profil „Influencers In The Wild“ otkriva ljude koji su voljni učiniti sve za fotografiju

Ultra magazin

Hrana koju moraš izbjegavati kada si pod stresom!

Ultra magazin

Adidas predstavio teren za američki fudbal od recikliranih boca

Ultra magazin