Ultra Zanimljivo

Jupiter kvadrat Uran – vrijeme da prigrlimo novi način razmišljanja

Nepredvidivi tranzit 17. januara, mogao bi doliti ulje na vatru. Tada će se Jupiter, planeta sreće i obilja, naći u kvadratu s Uranom, planetom slobode i pobune. Ovaj se sukob posljednji put dogodio 2014. godine, a kada se ove dvije planete spoje, često se uskladi s otkrićima koja mijenjaju život … ili eruptivnim protestima. Jeste li spremni za to?

Instagram / @mira_begenchgyzy

U vrijeme ovog kvadrata Jupiter će biti u Vodoliji, a Uran u Biku. Uranov posao je donijeti promjene potresajući status quo. Tranziti ove planete obično su intenzivni i nepredvidivi. Ali ovaj specifični kvadrat može pružiti priliku za promjenu naše energije. Osjećati ćemo se pretjerano optimistično i htjeti ćemo probiti ograničenja koja nas sputavaju. Prihvatanje našeg novog načina razmišljanja otvoriće nam nevjerojatne mogućnosti.

Ako je 2020. bila godina spoznaje stvari, onda se 2021. godina oblikuje kao godina preduzimanja neke akcije iza tih realizacija. Energija “želim da promijenim svijet” ovdje je eksplozivna. Kvadrat koji Jupiter formira s Uranom važan je, jer će uveličati ono što Uran radi – što donosi ogromnu količinu promjena u naše društvo i način na koji se odnosimo prema vladi i vlasti. Jupiter je najveća planeta Sunčevog sistema i proširuje sve što dotakne. Nemoguće je ignorisati potrebu za promjenom loših sistema.

Iako Jupiter kvadrat Uran znači drastičnu promjenu za kolektiv, na ličnom ćemo nivou osjećati potrebu da se oslobodimo onoga što nas je sputavalo. Ako smo se osjećali kao da nas posao, veza ili situacija zarobljavaju, napetost koja dolazi, mogla bi nas podstaknuti na djelovanje. Ovaj tranzit će uticati na sve, ali ako ste fiksni znak – Bik, Lav, Škorpija ili Vodolija – posebno će vas pogoditi. Svaki od ta četiri znaka primijetiće napetost u određenom području: Lav i Bik u svom poslovnom životu; Škorpije u ljubavnom životu; i Vodolije u njihovom kućnom životu.

Ali “Iako je sloboda konačni cilj, prisustvo Marsa u ovoj konfiguraciji moglo bi nas natjerati da učinimo nešto zbog čega bismo kasnije mogli požaliti.” Energija ovog tranzita možda će nas natjerati da se izvučemo iz ograničenja u kojima osjećamo da se nalazimo, ali moramo dobro razmisliti i stvoriti plan prije djelovanja. Drugim riječima, nemojte napuštati posao hirovito bez da imate neku drugu opciju. Riječ 2021. trebala bi biti namjera. Ovo je pravi “kockarski tranzit”, što znači da može ići u bilo kojem smjeru u smislu nevjerojatnih otkrića ili razočaravajućeg gubitka. Pod tim aspektom zaista možemo pokazati autonomiju koja nam je potrebna i koju zaslužujemo, sve dok smo strateški u stvaranju ove nove stvarnosti za sebe.

Slični članci

4 ključna razloga zašto su žene budućnost ekonomije i napretka za sve

Ultra magazin

Jysk se obavezao na 100% uvođenje održivog pamuka do kraja 2024.

Ultra magazin

Novi HT ERONET leteći internet možeš ponijeti gdje god ti treba

Ultra magazin